DIY; wat moet je met al die lege blikjes?

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Vandaag heb ik weer eens een leuke DIY voor je. Omdat ik de afgelopen tijd nogal wat kikkererwten at, had ik ineens allemaal lege blikjes. Die ik normaal dus niet heb:) En laat ik daar nou net een leuk project voor weten;) Gauw aan de slag dus!

diy lantaarn van leeg blikje

diy lantaarn van leeg blikje

Om te beginnen heb je een leeg blikje nodig. Je hebt iets van een pen nodig om een patroon te tekenen, je hebt een boortje nodig om de gaatjes te boren en je kunt evt. spuitverf gebruiken.

diy lantaarn van een leeg blikje

Begin met het tekenen van een patroon. Ik ging voor een random patroon van bloemetjes, zo uit de losse pols. Je kunt natuurlijk ook een plaatje op internet zoeken en deze overnemen. Denk aan blaadjes, hartjes, bloemetjes, etc.

diy lantaarn van leeg blikje

Het boren van de gaatjes is een behoorlijk tijdrovend klusje. Leg er wel iets onder om je tafel te beschermen tegen alle inieminie kleine metaalsplintertjes. Of wees verstandig en doe het buiten, zoals ik ๐Ÿ˜‰

DIY lantaarn van een leeg blikje

Maak ook alvast 2 gaatjes aan de bovenkant, om straks het hengsel aan vast te maken.

diy lantaarn van een leeg blikje

Nu komt het leukste: de spuitverf! Jeej! Ik ben net een klein kind, maar ik kan me tijdens het DIY’en serieus de hele tijd al verheugen op dit moment ๐Ÿ™‚ Een beetje kliederen met spuitverf, wie vindt dat nou niet leuk? Bescherm wel je vloer, schutting of whatever met karton, want je wil geen blijvend bewijs van je creatieve uitspatting in de vorm van een blauw gekleurd stoepje. Geloof me, ik praat uit ervaring, haha!

DIY lantaarn van een leeg blikje

DIY lantaarn van een leeg blikje

Wacht een nachtje tot de verf goed droog is en dan kun je er een hengsel aan maken zodat je de lantaarn ook op kunt hangen. Ik ging voor touw (ik had nog genoeg over van m’n vorige project, haha) en knoopte dit stevig vast. Je kunt ook kiezen voor ijzerdraad, loombandjes, elastiek, iets met kralen, geen hengsel.. wat je maar wil.

DIY lantaarn van leeg blikje

En dan is dit het eindresultaat by day

DIY lantaarn van een leeg blikje

en by night. Leuk toch? Ik ben er in elk geval trots op. Ik ga er denk ik nog maar een paar meer maken, gezellig voor de lange zomeravonden in de tuin. Ook leuk om als cadeautje te geven aan een ‘zomer-jarige’ denk ik.

Wat maak jij met lege blikjes? ๐Ÿ™‚

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Volg je mij al via Bloglovinโ€™? โ€“>ย KLIKย Daar zou je mij heel erg blij mee maken.

handtekening

9 gedachten over “DIY; wat moet je met al die lege blikjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge