Alternatieven voor beschuit met muisjes!

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Vandaag ben ik alweer 28 weken zwanger! De bevalling komt langzaam steeds dichter bij en af en toe denk ik stiekem al een beetje na over de kraamtijd.

Zo begon ik ook na te denken over de beschuit met muisjes. Want eigenlijk hoort het er bij hè. Maar laten we eerlijk zijn: zo’n droge beschuit, met boter (ieh!) en muisjes die overal belanden behalve in je mond, maakt het voor sommige mensen toch een beetje ongemakkelijk. Want écht lekker is het natuurlijk niet. Vind ik dan 😉

Maar als kersverse ouders heb je ook geen zin en tijd om uren in de keuken te staan voor allerlei blauwe of roze culinaire hoogstandjes. Dus een alternatief voor beschuit met muisjes is zeker welkom, maar het moet dan wel heel kant en klaar en vooral heel makkelijk zijn. En lekker natuurlijk!

alternatieven voor beschuit met muisjes

alternatieven voor beschuit met muisjes

Ik besloot de supermarkt eens goed uit te pluizen en alles mee te nemen waar ik evt. wel muisjes op zou kunnen plakken. Haha! Dit is het resultaat van mijn zoektocht. Negerzoenen, roze koeken, mini-tompouces, soesjes en natuurlijk chocola en muisjes.

alternatieven voor beschuit met muisjes

alternatieven voor beschuit met muisjes

Het idee is eigenlijk heel simpel; koop of bak iets waar je muisjes op kan plakken, al dan niet met hulp van een beetje witte chocoladepasta.
Ik begin met de soesjes. Een aantal dozen met soesjes stop je zo in de diepvries en vlak voor de visite komt ontdooi je er zoveel als je nodig hebt. Beetje witte chocoladepasta en een paar muisjes en klaar ben je.

alternatieven voor beschuit met muisjes

alternatieven voor beschuit met muisjes

Dit geldt natuurlijk ook voor de mini-tompouces. Ik zeg trouwens altijd tompoucen, maar de spellingscontrole vindt dat het meervoud van tompouce, tompouces is. Nou ja. Ook goed.
Ik heb de muisjes aan de zijkanten geplakt i.p.v. bovenop. Niet alleen omdat de bovenkant gewoon niet plakt, maar ook omdat de bovenkant zo leuk roze is, zo ziet het er ook gewoon erg mooi uit vind ik.

Dit kun je trouwens ook met cupcakes of cakepops doen. Die kan je prima vooraf bakken, invriezen en per keer ontdooien.

alternatieven voor beschuit met muisjes

alternatieven voor beschuit met muisjes

Misschien iets minder leuk voor wanneer je een jongetje verwacht, maar ik vind de roze koeken voor een meisje heel toepasselijk. Ze zijn al zo lekker roze 😉 Met een beetje witte chocoladepasta plak je er in het midden wat muisjes op. Je zou hier ook gesmolten pure chocola voor kunnen gebruiken, mocht je dat lekkerder vinden.

alternatieven voor beschuit met muisjes

alternatieven voor beschuit met muisjes

En dan de negerzoenen. Sorry, ik wil er niemand mee beledigen, maar in mijn hoofd blijven deze dingen negerzoenen heten. Ik kan gewoon niet wennen aan ‘zoenen’, dat klinkt zo raar!
Wanneer je gekookt water in een theeglas doet en daar de negerzoen héél even tegen aan houdt, smelt het dunne laagje chocola bovenop. Dan druk je hem even in de muisjes en ze zitten al vast!
Dit is iets wat je makkelijk vooraf klaar kunt maken, maar ook ter plekke, wanneer de visite er al is en je net koffie aan het zetten bent 🙂

alternatieven voor beschuit met muisjes

Mocht je het makkelijker vinden dan kun je ook met een scherp mesje het koekje aan de onderkant er af snijden. De muisjes plakken dan aan de vulling. Ik vind dit iets minder mooi omdat ze dan scheef staan, haha!

alternatieven voor beschuit met muisjes

alternatieven voor beschuit met muisjes

Dat zijn mijn ideetjes. Er zijn nog 101 andere dingen te bedenken, maar dit vind ik de leukste. Snel, makkelijk en een stuk leuker dan de gewone beschuit met muisjes.

alternatieven voor beschuit met muisjes

Oh ja, voor de oplettende kijker; waarom lag er nou een groot stuk pure chocola bij op de eerste foto’s? Daar maakte ik lekkere chocolaatjes van met deze siliconen mallen. Gewoon gesmolten chocola, muisjes er op, in de koelkast en klaar zijn ze.

alternatieven voor beschuit met muisjes

Ik kan eigenlijk niet eens kiezen wat ik nou het leukste vind en weet ook nog niet zeker wat wij gaan doen, maar ik denk dat dit mijn favorieten zijn. Mocht ik tussen nu en de bevalling niks anders meer bedenken, dan kan het zomaar zo zijn dat er een bordje zoals deze op tafel staat wanneer je op kraamvisite komt 😉

Wat vind jij van beschuit met muisjes en deze alternatieven?

Bedankt voor het lezen. Tot woensdag!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en Facebook of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

17 gedachten over “Alternatieven voor beschuit met muisjes!

 1. Lisa

  Wat een leuke, creatieve opties zeg! Inderdaad weer eens wat anders dan dat droge beschuit. Ik had net voor mijn bevalling een paar pakken roze geboortekoekjes van de HEMA gehaald, bleken een schot in de doos.

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Ik kende ze nog niet, maar even opgezocht:) die geboortjekoekjes van de Hema zien er ook leuk uit zeg!

   Reageren
 2. Annemiek

  Wat n leuke en originele ” beschuit ” met muisjes.
  Ze lijken me allemaal erg lekker 🙂

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Ah leuk! Gefeliciteerd!:) en veel plezier met alle kraamvisite, ben benieuwd waar jij de muisjes op gaat plakken;)

   Reageren
 3. Michelle

  Wat een leuke ideeën! Veel leuker dan de traditionele beschuit met muisjes. Ik vind die roze koeken en de Negerzoenen ( ja ik noem ze ook lekker nog steeds zo) denk ik wel het leukste eruit zien.
  Michelle onlangs geplaatst…Rustig genietenMy Profile

  Reageren
 4. Ilse

  Ziet er leuk uit! Beschuit met muisjes kenen wij in België niet. Wij geven wel suikerbonen bij een geboorte, maar dat doen jullie misschien ook?

  Reageren
 5. Wendy

  Wat ziet dit er schattig uit zeg! Het is ook veel mooier om op tafel te zetten dan zon grote ronde beschuit. En als je niet kan kiezen, dan zet je toch gewoon een schaaltje met alle opties op tafel? Dat zou ik doen als er bij ons ooit een derde kindje komt.
  Wendy onlangs geplaatst…ExperimentjesMy Profile

  Reageren
 6. Pingback: De leukste alternatieven voor beschuit met muisjes - Vettt

 7. Yvette

  Hi! Ik kwam via Pinterest bij je terecht toen ik bezig was met een blogpost over hetzelfde onderwerp :-). Ik vind de tompouce superleuk, die heb ik ook even van je geleend als tip :-). Ik ben zelf ook zwanger en mocht het een meisje worden dan ga ik er wat klaar zetten in de vriezer!

  Reageren
 8. Pingback: Babyshowertips: Leuke geboortetraktaties / babyshowerhapjes | Mama in Limburg

 9. Sabina

  Bij het snuffelen naar alternatieven voor beschuit met muisjes kwam ik hier terecht. Leuke ideeën die ik zeker ga gebruiken.
  Alternatief voor muisjes: roze of blauwe hagelslag. In elk geval te koop bij AH

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge