Hoi. wat leuk dat je er bent!
Had ik al gezegd dat het herfst is? Het is nu echt herfst hรจ? En dat is oud nieuws. Okรฉ, ik zal er niks meer over zeggen ๐
Behalve dan dat bij herfst echt een gebakje met appel hoort. Vind ik dan. Dus het leek me leuk de bekende appelflappen eens een update te geven.
Appelflap 2.0 zullen we maar zeggen.
Benieuwd naar het recept? Kijk dan gauw verder!
Soms hou ik heel erg van simpele recepten. Met weinig ingredienten. Dit is zo’n recept. Je hebt maar 4 ingrdienten nodig:
3 appels
1 pakje filodeeg (het kost ongeveer 2 uur om dit te ontdooien, houd daar rekening mee)
3 eetlepels bruine basterdsuiker
kaneel
Je begint met het snijden van de appels. Maak er kleine blokjes van en meng ze met 3 eetlepels bruine basterdsuiker en flink wat kaneel. Even proeven of je genoeg suiker en kaneel hebt toegevoegd kan geen kwaad ๐
En dan kan het rollen beginnen. Doe dit heel voorzichtig, want het filodeeg is vrij kwetsbaar. Je kunt de randjes het best met flink wat gesmolten boter insmeren voor een lekker krokant laagje. Ik heb geprobeerd of dit ook met water kan (om het nog een soort van minder ongezond te houden haha). Het kan… maar met boter is het wel een stuk lekkerder!
Je klapt eerst de zijkanten naar binnen, dan voorzichtig oprollen en het laatste stukje goed dichtplakken.
De buitenkant weer insmeren met wat gesmolten boter en dan bestrooien met een mengsel van suiker en kaneel.
De rolletjes moeten ongeveer 15/20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. Houd ze goed in de gaten, want de baktijd verschilt per oven. Deze waren na 17 min. klaar.
De slagroom is natuurlijk alleen maar een prob voor de foto, die moet je er niet bij eten ๐
Nee, grapje! Ze zijn heerlijk met een flinke dot slagroom… haha.
Maak jij wel eens appelflappen, of iets wat daar op lijkt?
Bedankt voor het lezen. Tot morgen!
Heb je de nieuwe rubrieken op mijn facebookpagina al gezien? Op maandag vind je daar ‘Monday Funday’, op donderdag ‘ThrowBackThursday’ en op zaterdag ‘Saterday Sharings’. Like mijn pagina en mis geen enkele update meer! Klik hier om naar mijn pagina te gaan.
Deze manier heb ik eigenlijk nog nooit gezien maar het ziet er zo lekker uit x
Op deze manier kende ik ze nog niet, maar het ziet er echt heel erg lekker uit!
Mmmmmm ๐ lijkt me erg lekker
Hmmmm, krijg er trek van!
Geweldig! Ik verdraag geen brooddeeg, en dit is een perfecte oplossing. Ja, deze worden zeker gemaakt.
Zullen we er maar bladerdeeg van maken??? Hahahaha sorry het is nog vroeg…
Ah je dille en kamille schepje! Lekker receptje ook ๐