Hoi. Wat leuk dat je er bent!
De afgelopen week heb ik 5 maaltijden gemaakt met een budget van 25 euro. Vanmorgen kon je lezen dat ik uiteindelijk nog €3,98 over had.
Het leek me leuk om daar nog iets leuks mee te doen. Wie mij en mijn recepten een beetje kent weet dat ik gek ben op bakken en zoetigheid, dus ik besloot om iets lekkers voor bij de koffie te bakken. Geheel in budget-stijl en dus lekker goedkoop 🙂
Kijk je mee?
Eerst maar even de ingrediënten op een rijtje:
– 200 gram bloem (uit de voorraad, die had ik nog over van mijn boodschappen)
– 4 eieren (ook uit de voorraad, ik kocht er 10, gebruikte er 6)
– 200 gram suiker (€0.91)
– 200 gram roomboter (€1.05)
– 3 appels (€0.69)
– 2 zakjes vanillesuiker (€0.19)
– Kaneel uit de voorraad
In totaal gaf ik €2,84 uit. Ik gebruikte natuurlijk niet alles, dus nog even een berekening van de precieze ingrediënten:
Alle ingredienten voor deze cake samen kosten: €2,54 Dat is ongeveer 18 cent per plakje!
Begin met de appels. 2 appels snijd je in kleine blokjes en bestrooi je ruim met kaneel. De laatste appel snijd je in dunne plakjes.
De cakevorm invetten en de kleine blokjes appel over de bodem verdelen. Van de overige ingrediënten maak je een mooi glad beslag. Belangrijk is dat alle ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn.
Het beslag gaat bovenop de appelstukjes en daarboven op leg je de plakjes van de laatste appel, die je vervolgens bestrooit met een beetje kaneel.
Bak de cake op 175 graden in ongeveer 60 min. goudbruin. Met een satéprikker kun je controleren of de cake gaar is.
Mooie foto’s hè 😉 Ik maakte ze met behulp van mijn persoonlijke assistent, die vooral bij foodfoto’s heel enthousiast komt ‘helpen’ 😉
Stuur je me een foto op facebook of instagram wanneer je dit recept hebt uitgeprobeerd? Vind ik heel leuk!
Fijne zondag!
Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken!
Bedankt voor het lezen. Tot morgen!
En lekker dat ie was! 😉
Gelukkig dat Puck zo goed oplet.
Ahh die laatste foto is lief! Leuk om zo jouw variant te zien van een appelcake x
Oh dat ziet er echt heerlijk uit zeg! Ga ik ook eens proberen te maken 🙂
dit is een perfect recept voor de emmer appels die ik heb staan…
misschien vanavond maar maken…
Wat lijkt me deze cake lekker! en wat leuk dat je recepten hebt die low budget zijn!
Ik ga deze cake maken, heb alleen een vraagje.
Op een gegeven moment zeg je: Van de overige ingrediënten maak je een mooi glad beslag. Belangrijk is dat alle ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn.
Kun je dus alle ingrediënten in 1 keer in een kom doen en met de mixer glad maken?
Pingback: Leuke samenwerking met de boodschappenboer! - bymirandaa