Budget maaltijd recept; broccolisoep

Ik hou wel van een uitdaging, lekker creatief zijn met de middelen die je hebt, leuk! Toen ik de 3 euro challenge bij Serena voorbij zag komen móest ik het ook gewoon proberen. Een maaltijd bereiden voor maar 3 euro. Ik was erg benieuwd of ik dat zou kunnen!

budget maaltijd recept

Als je moet koken met een beperkt budget moet je creatief zijn. Ik kook eigenlijk nooit met een budget, ik beslis gewoon wat ik wil eten en koop de ingrediënten. Ik besef me heel goed dat dit eigenlijk luxe is en dat er veel mensen zijn voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Daarom vandaag een budgetproof recept.

Op de blog van Serena kun je er alles over lezen. Je mag de basis ingrediënten uit je keukenkastje gebruiken, maar verder moet je alles kopen voor 3 euro. Ik ging naar de appie en kocht de volgende dingen:

budget maaltijd recept

Broccoli (0,89), uien (0,59), ontbijtspek (1,-) en slagroom (0,47) In totaal was ik dus 2,95 kwijt. Gelukt!

Uit mijn keukenkastje gebruikte ik nog:

budget maaltijd recept

Een voorbeeldlijst met dingen die je ‘gratis’ mag gebruiken:
– specerijen (peper, zout, kaneel, kerriepoeder etc)
– knoflook
– bouillonblokje
– sambal
– ketjap
– mayonaise, ketchup (als smaakmaker)
– azijn
– citroensap
– olijfolie
– boter

En ik maakte met die ingrediënten vervolgens een heerlijke broccolisoep:

budget maaltijd recept

De soep was heerlijk! Hij is behoorlijk zwaar, dus vult goed. Er zit veel verse groente in, dat vind ik erg belangrijk en ook nog een bite door de uitgebakken spek. Deze soep gaan we sowieso vaker maken. Het was ook nog eens zo klaar, ideaal.

Het recept is erg simpel:

– In de soeppan fruit je 1 gesnipperde ui en knoflook naar smaak (ik gebruikte 3 kleine teentjes) in een beetje olijfolie.

– Voeg de broccoli (in roosjes), 500 ml water en 2 bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 8 minuten zachtjes doorkoken.

– Met de staafmixer pureer je vervolgens de soep tot een gladde massa.

– voeg een flinke scheut room toe (ongeveer 100 ml) en naar smaak wat peper. Ik deed er uiteindelijk geen zout bij, de bouillonblokjes en spek maakten het zout genoeg, maar dit is natuurlijk geheel naar eigen smaak.

– Ondertussen kun je een aantal plakjes ontbijtspek uitbakken (zonder boter in de koekenpan) daarna in kleine stukjes breken en over de soepkommen verdelen.

Eet smakelijk!

budget maaltijd recept

budget maaltijd recept

En de ultieme budget tip is natuurlijk om de leftovers niet weg te gooien maar in te vriezen. Ik zag laatst op pinterest deze tip voorbij komen, in een cupcakebakvorm i.p.v. de veel kleinere ijsblokjesbakjes. Zo heb je handige portieblokken die je per stuk kan ontdooien, perfect voor een fijne lunch bijv.!

Wat is jouw beste budgettip? Heb jij wel eens geprobeerd om voor 3 euro een maaltijd te bereiden?
Laat me weten wat je er van vindt.

Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

8 gedachten over “Budget maaltijd recept; broccolisoep

 1. Marga

  Heerlijk broccolisoep! En mooi dat het je gelukt is om het te doen met 3 euro, zeker als je gewend bent om gewoon te kopen waar je zin in hebt.
  Maar hebben jullie genoeg aan 1 kop soep als maaltijd???
  Wij niet moet ik eerlijk bekennen.

  Maar we hebben hier sinds mei wel een nieuw budget van 270 euro per maand (was daarvóór rond de 400 ofzo) voor de boodschappen inclusief kadootjes, dingetjes voor huis&tuin, en benzine voor de scooter. (Benzine hebben we overigens maar 10 euro per maand voor nodig hoor dus dat valt hard mee.) Ik moet zeggen dat ook dit nieuwe budget goed te doen is, als je maar oplet wat je koopt en waar je het koopt.

  Reageren
 2. Elize

  Haha dat heb ik absoluut wel eens geprobeerd. Vooral in het begin van m’n studenten tijd kwam ik nog wel eens slecht rond dus moest ik aan het eind van de maand nog een week met vijf euro doen of zo 😛
  Na vier jaar studie kan ik het beter plannen en is het eigenlijk niet meer voorgekomen, maar ik denk dat het tijdens m’n master de komende twee jaar misschien wel weer wat moeilijker gaat worden omdat ik geen tijd meer heb om erbij te werken.
  Dan kom je inderdaad vooral uit op veel soepen, stamppotjes kunnen ook heel goedkoop zijn en dat is allemaal goed in te vriezen 🙂
  Broccoli soep heb ik nog nooit gemaakt, maar het ziet er echt heel erg lekker uit!

  Reageren
 3. Petra

  Geen tips want om heel eerlijk te zijn denk ik er niet bij na over wat iets kost. Lijkt me wel een keer leuk om te proberen.

  Reageren
 4. De Zuinige Student

  Het ligt er natuurlijk aan voor hoeveel personen je een maaltijd moet maken voor 3 euro.
  Voor 4 volwassenen is het wel krap maar als het echt moet dan is dat zelfs mogelijk.
  Leuke idee om daar eens mee aan de slag te gaan 😉

  Reageren
 5. Pingback: Aankondiging; Nieuw project! - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge