Budgetmaaltijd recept; bloemkoolrijst

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Vandaag alweer het tweede recept uit de budgetreeks.

Ik vind het belangrijk dat er veel verse groente aan te pas komt wanneer ik kook. Ik maakte al een aantal keer deze bloemkoolrijst van lekker en simpel, maar dat is daadwerkelijk rijst met bloemkool.
Ik las eens dat je ook ‘rijst’ van bloemkool kan maken. Lekker en gezond. En ook wanneer je niet van bloemkool houdt kun je dit recept zeker uitproberen. Die typische bloemkoolsmaak verdwijnt namelijk helemaal en zo krijg je dan toch ongemerkt een heleboel bloemkool binnen 🙂

budget maaltijd recept

Nog even in het kort:
· Ik kook 5 avondmaaltijden voor 2 personen
· Voor, in totaal, 25 euro
· Ik mag de volgende basis ingrediënten uit mijn voorraad ‘gratis’ gebruiken:
· – specerijen (peper, zout, kaneel, kerriepoeder etc)
– knoflook en ui
– bouillonblokje
– sambal
– ketjap
– mayonaise, ketchup (als smaakmaker)
– Boter, olie en azijn

Ik gaf gisteren al aan dat ik onderscheid maak in de prijs per maaltijd (onderaan elk recept) en de eindberekening (de daadwerkelijke challenge; kan ik boodschappen doen voor 5 maaltijden met 25 euro op zak). Wil je daar meer over lezen dan kun je het hier teruglezen.

budget maaltijd recept

Dit zijn de benodigdheden bij elkaar. Niet zoveel dit keer, een gemakkelijk receptje dus 😉

budgetmaaltijd recept

budget maaltijd recept

De voorbereidingen zijn makkelijk:

– in de keukenmachine maal je de bloemkool fijn (gewoon rauw, ik heb er nog niks mee gedaan)
– de chorizo snijd je in stukjes
– ui en knoflook fijn snijden
– bij de tomaat verwijder je de zaadlijsten en daarna snijd je ze in kleine stukjes.
– Wanneer je doperwten uit de diepvries hebt, zoals ik, moet je deze eerst koken. Doperwten uit een potje of blikje kun je straks zo toevoegen.

Daarnaast heb ik nog een beetje peterselie uit de tuin geplukt. Deze stap kun je overslaan, of gedroogde kruiden gebruiken. Net wat je lekker vindt.

budget maaltijd recept

budget maaltijd recept

Verder is het heel makkelijk, alles in 1 pan. Je begint met het bakken van de chorizo, dan komt er genoeg vet vrij om de rest te bakken. Daarna voeg je de ui en de knoflook toe. Even goed bakken, dan kan de bloemkool en de kruiden erbij. Dit bak je ook goed mee. Af en toe even proeven, na een minuut of 6 pruttelen heeft de bloemkool ongeveer de zelfde structuur als rijst. Je kunt het iets langer laten staan als je dat lekkerder vindt. Tot slot voeg je de tomaat, doperwten en evt. wat peterselie toe.

budget maaltijd recept

En dan is dit ‘m. Wij vonden het lekker, maar niet heel erg bijzonder. De volgende keer zouden we salami of kipfilet gebruiken, we vonden de chorizo iets te overheersend. Verder was het goed te doen 🙂

budget maaltijd recept

Dit is de boodschappenlijst. Deze maaltijd kost je in totaal €4,05 Het is voor 2 personen, maar er was genoeg over voor een derde persoon. Of een lekkere lunch de volgende dag 😉
Of ik de challenge gehaald heb en binnen de 25 euro ben gebleven zie je a.s. Zondag.

Linda, Elize en Ilse delen vandaag ook een budget recept. Al gezien? Mocht je op de hoogte willen blijven van alle recepten, wordt dan vooral lid van de facebookgroep. Dat zouden wij heel leuk vinden!

Heb jij wel eens bloemkoolrijst geprobeerd?

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

9 gedachten over “Budgetmaaltijd recept; bloemkoolrijst

 1. Bianca

  Dit ga ik een keer maken als Roy moet overwerken of niet mee eet (die lust vrij weinig) klinkt lekker en denk dat Sterre het ook graag zou eten x

  Reageren
 2. jackie

  lekker…
  ik vind sinds ik dat van die bloemkool rijst heb gelezen dat echt een top uitvinding…
  zoon vrind alleen die rijst niet zo lekker, zucht !!

  Reageren
 3. Caroline

  Nog nooit van gehoord, maar wat ontzettend leuk. Deze ga ik zeker proberen. Ergens wel een btje jammer dat de smaak van de bloemkool wegvalt, want mijn vriend is er gek op 🙂

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge