Budgetmaaltijd recept; broccoliburgers

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Vandaag een iets uitgebreider recept. De duurste maaltijd van de week, maar gecompenseerd met de andere maaltijden moet dat kunnen als je het mij vraagt.

De broccoliburgers eten wij regelmatig. Heerlijk. Ik heb het recept steeds een beetje aangepast tot ik uiteindelijk tevreden was over de verhoudingen. Daarom kan ik nu het recept met je delen. Daarbij aten we een heerlijke salade en gebakken aardappeltjes.

budgetmaaltijd recept

Nog even in het kort:
· Ik kook 5 avondmaaltijden voor 2 personen
· Voor, in totaal, 25 euro
· Ik mag de volgende basis ingrediënten uit mijn voorraad ‘gratis’ gebruiken:
· – specerijen (peper, zout, kaneel, kerriepoeder etc)
– knoflook en ui
– bouillonblokje
– sambal
– ketjap
– mayonaise, ketchup (als smaakmaker)
– Boter, olie en azijn

Ik gaf het eerder al aan dat ik onderscheid maak in de prijs per maaltijd (onderaan elk recept) en de eindberekening (de daadwerkelijke challenge; kan ik boodschappen doen voor 5 maaltijden met 25 euro op zak). Wil je daar meer over lezen dan kun je het hier teruglezen.

budgetmaaltijd recept

Laat ik beginnen met het recept voor de broccoliburgers. Je maakt een mengsel van de volgende ingredienten:

350 gram gekookte broccoli (+/- 5 min, gewoon wat je gewend bent)
50 gram geraspte parmezaanse kaas
80 gram bloem
2 eieren
1 ui fijngesnipperd
1 teen knoflook (ik gebruik er hier 2 omdat het hele kleintjes zijn 🙂 )
peper en zout

budgetmaaltijd recept

In het kader van budget/bezuinigingen even de volgende tip: ik gebruik 1 pan met gekookt water voor de aardappels, de eieren voor de salade en de broccoli. Ik begon met het koken van de aardappels en de eieren (beide 6 min), die vis ik er uit, het water blijft dan koken. Vervolgens gooi ik de broccoli in het kokende water, deze moet dan nog 5 min.

budgetmaaltijd recept

De broccoli stamp je fijn met een stamper, in de keukenmachine, of gewoon met een vork kan ook. Daarna laat je het even afkoelen en voeg je het toe aan het mengsel.

budgetmaaltijd recept

Alles bij elkaar moet het er ongeveer zo uit zien. Wanneer je het nog iets te nat/vloeibaar vindt, kun je evt. nog wat bloem toevoegen, maar in principe blijft het vrij vloeibaar.

budgetmaaltijd recept

Bakken maar! Ik doe er 3 tegelijk in de pan en bak ze rondom mooi bruin en knapperig. Pas op, het spettert behoorlijk 🙂

budgetmaaltijd recept

budgetmaaltijd recept

De aardappels snijd je in kleine blokjes nadat ze 6 min. gekookt hebben. Vervolgens spoel je ze af en dep je ze goed droog. In ongeveer 10 minuten bak je ze met wat knoflookzout goudbruin. Wanneer je geen knoflookzout hebt kun je ook andere kruiden gebruiken, of bijv. knoflookpoeder gebruiken.

budgetmaaltijd recept

budgetmaaltijd recept

De salade maak je met ijsbergsla, komkommer, tomaat, gekookt ei, blokjes feta en natuurlijk wat peper en zout om het geheel op smaak te brengen.

budgetmaaltijd recept

En dan ziet alles bij elkaar er zo uit. Heerlijk! dit maken we heel vaak en qua vlees wisselen we af. Soms eten we broccoliburgers met een stukje vlees en een lekkere salade en soms doen we er net als nu geen vlees bij. Het hangt er maar net van af waar we zin in hebben. Doordat er een gekookt ei in de salade zit kan deze maaltijd prima zonder vlees.

budgetmaaltijd recept

De boodschappenlijst. Deze maaltijd heeft de langste boodschappenlijst van de hele week en is daardoor ook het duurst. Hij kost, voor 2 personen, in totaal 5,72
Of ik de challenge gehaald heb en binnen de 25 euro ben gebleven zie je a.s. Zondag.

Linda, Elize en Ilse delen vandaag ook een budget recept. Al gezien? Mocht je op de hoogte willen blijven van alle recepten, wordt dan vooral lid van de facebookgroep. Dat zouden wij heel leuk vinden!

Eet jij wel eens een maaltijd zonder vlees?

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

7 gedachten over “Budgetmaaltijd recept; broccoliburgers

 1. Pingback: Budgetmaaltijden challenge; de eindberekening - bymirandaa

 2. Pingback: Zelf babyhapjes maken - bymirandaa

 3. Annelies

  Ik snap t niet helemaal
  Ik dacht een leuk recept gevonden te hebben voor broccoli burgers. Ik kom in t recept uit dat ik gekookte broccoli nog eventjes moet koken, daarna moet stampen en t mengsel moet toevoegen, maar welk mengsel? Ik denk van parmesaanse kaas en bloem.
  Maar wat met die 2 eieren? Die zijn toch gekookt voor de salade (die zie ik daar immers terugkomen).
  Ik ben benieuwd hoe t zit

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Jammer dat het niet helemaal duidelijk is! Even proberen of ik het nog eens uit kan leggen;

   Je maakt een mengsel van de volgende ingrediënten:

   350 gram gekookte broccoli (1 keer gekookt, daarna gestampt)
   50 gram geraspte Parmezaanse kaas
   80 gram bloem
   2 eieren (rauw, niet gekookt, je gebruikt ook nog 2 andere eieren voor de sla, die kook je wel)
   1 ui fijngesnipperd
   1 teen knoflook (ik gebruik er hier 2 omdat het hele kleintjes zijn)
   peper en zout

   Ik meng eerst alle ingrediënten door elkaar min de broccoli. Deze kook ik, stamp ik en laat ik goed afkoelen, die doe ik er daarna als laatste bij.

   Hopelijk lukt het je zo. Succes, ze zijn heerlijk! 🙂

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge