Budgetmaaltijd recept; stamppot met een twist

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
En de week met de budgetrecepten is doormidden. We hebben er al 2 gehad en hierna nog 2 te gaan. Vandaag is het tijd voor een stamppotje!

De hollandse pot kan natuurlijk niet overgeslagen worden in een week als deze. Ik besloot om eens een stamppotje te maken, maar dan net anders 😉
In de herfst begint het direct weer te kriebelen; hutspot, stamppot boerenkool, rookworst. Heerlijk! Dit keer besloot ik echter voor rauwe andijvie te gaan. Dat maak ik normaal gesproken niet al te vaak, want ik vind stamppot rauwe andijvie niet zo super lekker. Een beetje saai denk ik. Maar ja, ik zou mezelf niet zijn als ik er niet wat anders van zou maken. En wat mij betreft is dat gelukt!

budget maaltijd recept

Nog even in het kort:
· Ik kook 5 avondmaaltijden voor 2 personen
· Voor, in totaal, 25 euro
· Ik mag de volgende basis ingrediënten uit mijn voorraad ‘gratis’ gebruiken:
· – specerijen (peper, zout, kaneel, kerriepoeder etc)
– knoflook en ui
– bouillonblokje
– sambal
– ketjap
– mayonaise, ketchup (als smaakmaker)
– Boter, olie en azijn

Ik gaf het eerder al aan dat ik onderscheid maak in de prijs per maaltijd (onderaan elk recept) en de eindberekening (de daadwerkelijke challenge; kan ik boodschappen doen voor 5 maaltijden met 25 euro op zak). Wil je daar meer over lezen dan kun je het hier teruglezen.

budget maaltijd recept

Zoals je van me gewend bent eerst even de benodigdheden op de foto. Dit heb ik gekocht en uit de voorraad gebruikt.

budgetmaaltijd recept

Begin met het kruiden van de speklapjes. Ik maak hiervoor een mengsel van 2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel pimentpoeder, peper en zout. Hiermee smeer je de speklapjes goed in.

budgetmaaltijd recept

Vervolgens het leukste klusje (grapje!) Piepers jassen 😉 Ik snijd ze doormidden en zorg ervoor dat de stukken ongeveer even groot zijn. Ik kook ze met een bouillonblokje ongeveer 18/20 min.

budgetmaaltijd recept

Ondertussen kun je de rest klaarzetten. Paprika en ui snijden. Een beetje peterselie uit de tuin en alvast een klontje boter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
In de gele mok heb ik wat bouillon opgevangen (uit de pan van de aardappels) deze gebruik ik straks wanneer ik de stamppot af maak.

budgetmaaltijd recept

De speklapjes bak je zoals je dat zelf lekker vind. Wij eten ze knetterhard 🙂

budgetmaaltijd recept

Wanneer de speklapjes klaar zijn gebruik je dat vet om de paprika en ui kort in te bakken. Deze krijgen zo de smaak van de kruiden een beetje mee. Lekker!

En dan is het tijd om de stamppot af te maken:
Giet de aardappels af. Klontje boter erbij en stampen maar. Dan giet ik er een beetje bouillon bij om het wat smeuïger te maken (je kunt natuurlijk ook melk gebruiken, maar ik doe dat altijd met bouillon)
Vervolgens kan de andijvie er bij, even goed roeren, zodat het iets slinkt. Dan de paprika en ui erbij en om het af te maken nog wat peper en zout.

budgetmaaltijd recept

En klaar is je stamppot met een twist. Wij waren niet zo’n fan van stamppot rauwe andijvie, tot deze versie. Heerlijk door de paprika en ui. Het speklapje maakt het natuurlijk helemaal af 🙂

budgetmaaltijd recept

En de boodschappenlijst. Deze maaltijd kost je, voor 2 personen, in totaal €2,81
Of ik de challenge gehaald heb en binnen de 25 euro ben gebleven zie je a.s. Zondag.

Linda, Elize en Ilse delen vandaag ook een budget recept. Al gezien? Mocht je op de hoogte willen blijven van alle recepten, wordt dan vooral lid van de facebookgroep. Dat zouden wij heel leuk vinden!

Hoe eet jij je stamppot het liefst?

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

11 gedachten over “Budgetmaaltijd recept; stamppot met een twist

 1. Elize

  Wauw wat goedkoop! Ik ben nooit zo’n fan van andijvie geweest eigenlijk, maar dit klinkt wel erg lekker. De volgende keer als mijn moeder het wil maken als ik bij haar op bezoek ben geef ik haar dit recept om te proberen haha!

  Reageren
 2. Linda

  Een stampot hoort er zeker bij 😉 Dat ziet er heel erg lekker uit, stampot rauwe andijvie is mijn favoriet. met paprika heb ik het nog nooit gemaakt maar ziet er erg goed uit.

  Reageren
 3. Caroline

  Weer een leuk recept! Zo zie je dat je voor weinig leuk gevarieerd kan koken. Ik vind dit echt een hele leuke uitdaging.

  Reageren
 4. Jolanda

  Wat een leuke challenge! Ik kwam op je blog, via een comment van jou op de blog van lisanneleeft. Budgetmaaltijd triggerde mij ;). Ik ga nu eens de rest van je blog doorspitten! Groetjes, ook uit t oosten 😉

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge