‘Build your own hamburger’ Party; de foto’s!

Hoi. Wat leuk dat je er bent! Gisteren vertelde ik het al: ik gaf afgelopen zaterdag een barbecue. Niet zomaar een barbecue maar een ‘build your own hamburger’ barbecue. Ik kwam op het idee dankzij dit artikel van Pauline.

build your own hamburger

Het begon allemaal met deze uitnodiging. Gevolgd door weken lang brainstormen, inspiratie opdoen en matchende spulletjes verzamelen. Mijn familie moet onderhand gedacht hebben dat ik gek geworden was. Maar als ik zoiets doe dan wil ik ook dat alles matcht en klopt. En volgens mij is dat goed gelukt;) Omdat ik daar erg trots op ben wil ik graag de foto’s met je delen!

build your own hamburger

Helaas was het weer zaterdag overdag niet echt fijn. Er waren een heleboel regenbuien waardoor ik buiten nog niks klaar kon zetten. Daar baalde ik flink van. Rond 17/18 uur leek het droger te worden maar ik durfde het er niet helemaal op te gokken. We maakten een afdakje voor de barbecue’s en ik zette het eten en drinken binnen klaar.

build your own hamburger

Het begint natuurlijk allemaal met een hamburger van de barbecue, deze staan trouwens niet op de foto zag ik later. (want, nog in de koelkast:)) Verder heb je ook hamburgerbroodjes nodig. Je kunt natuurlijk gewone bolletjes (bruin of wit) nemen, maar ik koos deze ‘echte’ hamburgerbroodjes bij de Aldi.

build your own hamburger

Ik kon niet echt matchende broodmanden vinden, dus ik kocht deze mandjes bij de Action en maakte ze zilver met spuitverf. Ze krijgen een beetje ‘oudere’ uitstraling wanneer je ze eerst flink bewerkt met schuurpapier, die krassen blijf je namelijk zien na de spuitverf. Is op de foto helaas niet goed te zien.

houten bestek

Het houten bestek deed ik in deze lege blikjes, past voor mijn gevoel heel goed bij de rest. De servetten zijn trouwens gewoon van de Appie.

Het houten bestek was nog een heel gedoe, op ebay wel te bestellen, maar dat bedacht ik me veel te laat. Gelukkig vond ik ze hier in deze leuke webshop.

Ik had op maandagavond besteld en betaald, maar op donderdag nog niks binnen. Ik besloot er een mailtje aan te wagen en wat bleek: er was iets mis gegaan in het systeem. Ik kreeg snel antwoord en de belofte dat het op tijd bij mij zou zijn. Die belofte hebben ze waar gemaakt want de volgende dag had ik het al in huis. Perfecte service dus! Ik ben er zeer over te spreken en was er erg blij mee! Kijk ook hoe leuk het verpakt was:

houten bestek

Ik moet wel zeggen, houten bestek eet ongelofelijk raar. Maar als je er eenmaal aan gewend bent… 🙂 Het oog wil toch ook wat hè;)

ketchup en mosterdfles

Deze ketchup en mosterdflessen bestelde ik wel op Ebay. Dat had ik ruim op tijd bedacht gelukkig. Bij de action vond ik de kleinere flesjes met knoflooksaus en kerriesaus en ik zag ook nog deze toffe barbecuesaus van de Remia.

build your own hamburger

Met al deze ingrediënten kon iedereen zijn eigen hamburger ontwerpen. Ik vond het heerlijk dat alles al klaar stond zo. Iedereen kon eten wat hij/zij lekker vond en wij konden ook gewoon genieten van het feestje. De cheddar kaas zit altijd per plakje verpakt, wij waren zo stom om ze allemaal uit te pakken “want dat staat mooier”. 1 tip: niet doen! Ze waren allemaal aan elkaar vastgeplakt en niet meer los te krijgen, je kon er dus alleen maar kleine beetjes kaas afschrapen. Heel jammer. Volgende keer dus netjes in het plastic laten zitten 😉

build your own hamburger bbq party

build your own hamburger party

‘On the side’ had ik nog 3 soorten salades. Huzarensalade, ijsbergsla met feta, oud amsterdam en pijnboompitten en een frisse rijstsalade. En voor de liefhebber ook stokbroodjes en kruidenboter. Want wat is nou een barbecue zonder stokbroodjes en kruidenboter?:)

Ik had trouwens ook nog een grote watermeloen in parten gesneden, maar die zijn op de een of andere manier niet op de foto gekomen.

build your own hamburger party

Het drinken had ik ook allemaal al klaar gezet. Rode bekertjes van de Action, watertapje van mijn zus geleend (van de hema) en een mooie teil bij de Aldi gevonden, die past precies bij het geheel als je het mij vraagt.

build your own hamburger party

Uiteindelijk hebben we trouwens geluk gehad met het weer. Na het maken van deze foto’s bleef het toch ineens droog, waardoor we alsnog heerlijk buiten konden eten. Jeej!

voetbal kijken op groot scherm, met de beamer

Oh en de voetbal keken we met z’n allen, natuurlijk weer op groot scherm, met een beamer. Wat een wedstrijd he? Ik ben al weer zenuwachtig voor kijk alweer uit naar morgen:)

Heb jij wel eens een thema barbecue gegeven?

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

8 gedachten over “‘Build your own hamburger’ Party; de foto’s!

 1. Irma

  Wat is dit een onwijs leuk idee zeg! Je hebt er veel werk aan gehad zo te lezen, maar het ziet er goed uit. Leuk sfeertje heb je weten te creëren!

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   inderdaad behoorlijk veel werk. Maar dat geeft niks, ik vind het echt heel leuk om te doen.
   Bedankt voor de complimenten:)

   Reageren
 2. Patricia

  Wat gaaf ! Ik wilde dit jaar eens mijn verjaardag (hoog zomer) overslaan maar als ik dit zo zie . . . .
  Echt super.

  Reageren
 3. Nicole

  Nee nog nooit gedaan maar krijg er helemaal zin in zo.. manlief viert de 19e zn verjaardag met een bbq wellicht een idee… Heb je nog meer leuke bbq thema’s?

  Reageren
 4. Pingback: Wat moet je nou met die kartonnen letters van de Xenos? | bymirandaa

 5. Pingback: Dit heb je gemist toen je op vakantie was #1 | bymirandaa

 6. Pingback: Foodfoto's #7 | bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge