Cadeau’s inpakken; DIY

Ik laat je zien hoe je een cadeau op een originele manier kunt inpakken. Ik laat een aantal verschillende voorbeelden zien en heb ook nog een kaartje te showen. Het zijn een heleboel foto’s, dus hopelijk flink wat inspiratie voor je.

cadeau inpakken

Cadeau’s krijgen is leuk! Natuurlijk, wie zou er niet blij zijn met een cadeautje? Maar wat ik misschien nog wel leuker vind is cadeautjes geven. Ik besteed namelijk graag veel aandacht aan het inpakken ervan en vind het leuk om dat iedere keer op een andere manier te doen.

cadeau inpakken

Tegenwoordig begin ik graag met dit simpele bruine inpakpapier. Een simpele basis waardoor je er nog van alles aan toe kan voegen zonder dat het te druk wordt. Een  bijkomend voordeel is dat je geen oneindige hoeveelheid rollen cadeaupapier in huis hoeft te hebben. Ik heb 1 soort, dit bruine papier en maak er elke keer weer iets anders van.

Dit zijn trouwens wel 2 perfecte cadeautjes qua formaat. Niks is makkelijker dan het inpakken van een boek, maar deze tips kun je eigenlijk met alle maten en vormen doen!

cadeau inpakken washi tape

cadeau inpakken washi tape

Met Washi tape kun je een heleboel doen, hoe vrolijk is deze vlaggetjeslijn? Je kunt hem zo lang of kort maken als je zelf maar wil. Je kunt de vlaggetjes in een puntje knippen, of net iets anders zoals ik hier heb gedaan.

cadeau inpakken washi tape

Ook kun je met washi tape trouwens snel en simpel verschillende figuurtjes maken. Ik heb hier gekozen voor een cadeautje, lekker makkelijk. Maar denk ook eens aan kaarsjes voor op een taart (3 strookjes naast elkaar, daarboven teken je dan met zwarte pen de vlammetjes) of een taart. (3 strookjes van smal naar breed onder elkaar en met een zwarte pen teken je dan de kaarsjes en standaard).

cadeau inpakken

Ook met een paar simpele dingetjes zoals een stukje touw en een knoop kun je leuke dingen doen. Ziet er vrolijk uit toch?

cadeau inpakken tips

cadeau inpakken tips

cadeau inpakken tips

Of wat dacht je van ouderwets weven? Dat deden we vroeger op school altijd met strookjes papier. Met 2 kleurtjes wol lukt het ook prima zoals je ziet.

Ik ben begonnen met de groene wol. Deze wikkel je 6 keer om het pakje heen. (begin en eind aan de achterkant aan elkaar knopen). Daarna doe je hetzelfde met de blauwe wol, alleen aan de voorkant weef je de wol nu door de eerste wol heen. Dit kan prima zo, maar mocht je een haaknaald hebben: die maakt dit wel een stuk makkelijker!

Ik hou van dit soort dingen. Het ziet er best ingewikkeld uit, iedereen zal je vragen hoe je dat hebt gedaan, terwijl het echt supersimpel is.

howto bloem van crêpe papier

En dan wil ik je nog laten zien hoe je snel en makkelijk bloemen van crêpe papier maakt. Daarmee vrolijk je elk cadeautje op.

howto bloem van crêpe papier

Je legt 6 velletjes van 1 kleur (of meerdere kleuren natuurlijk) crêpe papier op een stapeltje. Ik heb vierkanten geknipt van ongeveer 20 x 20 cm. Dan vouw je dat hele stapeltje om en om tot je een waaier hebt. Deze knoop je in het midden vast. Die touwtjes niet afknippen, die gebruik je later om de bloem op het cadeau te bevestigen.

howto bloem van crêpe papier

Beide uiteinden knip je in een ronde vorm. Dit hoeft niet helemaal perfect, maar staat mooier dan wanneer je het gewoon recht laat.

howto bloem van crêpe papier

Beide kanten uitvouwen tot een waaier.

howto bloem van crêpe papier

Daarna kun je voorzichtig alle laagjes rechtop zetten. Wanneer je klaar bent kun je de laagjes hier en daar nog een beetje kreukelen/ vormen tot je tevreden bent. Met het touwtje kun je de bloem vervolgens bevestigen op het cadeau.

howto bloem van crêpe papier

Met een lintje erbij ziet dat er superleuk uit toch?

Mocht je cadeaukaarten of geld cadeau geven verpak je die in een zelfgemaakt kaartje. Altijd goed! Voor cadeaukaarten kun je dit kaartje nog eens bekijken.

scrapkaart cadeaukaart geven

Om geld cadeau te geven kun je een kaartje zoals deze maken. Zorg er in elk geval voor dat er een veilig flapje of envelopje in de kaart zit zodat het geld er niet uitvalt. In dit geval hebben we het geld achter het groene flapje gedaan.

scrapkaart geld geven

scrapkaart geld geven

scrapkaart geld geven

Dit waren mijn tips. Hopelijk vond je het leuk om te lezen/zien.

Wat vind jij van cadeautjes inpakken? Leuk om te doen? Of iets wat je liever in de winkel laat doen?
Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

17 gedachten over “Cadeau’s inpakken; DIY

 1. Maureen

  Wat een prachtige, leuke en leerzame dingen kun je hier op jou blog vinden!
  Ik heb er weer nieuwe ideeën van opgedaan, bedankt!

  Greetz,
  Maureen.

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   ah bedankt Jeanet. Ben benieuwd wat je van de paprika-bloemkoolrijst mét komkommer;) vond!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge