Chicken tonight zelf maken

Ik hou van koken en dat heb ik niet van een vreemde. Mijn vader is ook gek op koken en zorgt thuis bijna elke dag voor het avondeten.
Chicken tonight zelf maken? Nu koken zonder zakjes en pakjes steeds belangrijker wordt, zijn dit soort recepten veel belangrijker.
Wij eten af en toe nog wel een pakje of zakje, maar koken ook vaak ‘gewoon zelf’.
Dit recept bijv. maakte mijn vader al sinds ik me kan herinneren. Wij noemen het kip met rijst en ananas. Ik vroeg mijn vader of hij het recept wil delen met je en hij reageerde direct enthousiast. We doken samen de keuken in, hij kookte en ik maakte de foto’s. Vandaag deel ik zijn recept met je.

recept kip met rijst en ananas

Thuis hadden wij altijd de gewoonte dat je mocht kiezen wat je wilde eten wanneer je jarig was. Echt een verrassing was dat overigens niet, want mijn zus koos altijd stamppot boerenkool (gelukkig is ze in de winter jarig) en ik koos ál-tijd ‘kip met rijst en ananas’. Echt al zo lang als ik me kan herinneren.

Mijn vader in z’n element, lekker aan het koken:)

Ik had het nu al een hele tijd niet meer gehad, want ik maak het zelf eigenlijk nooit. Dom, daar moet maar eens verandering in komen haha.

Laatst was Martijn een weekend weg en mocht ik bij mijn ouders eten. Lief dat ze zijn, mocht ik ook nog eens kiezen wat het zou worden… Nou, dat was niet zo moeilijk, kip met rijst en ananas dus!

recept kip met rijst en ananas

Hoe leuk is dit receptenboekje? Dit hebben mijn ouders al zo lang als ik me kan herinneren. En het wordt nog steeds gebruikt.

Oké, genoeg gekletst. Tijd voor het recept:

recept kip met rijst en ananas

Dit heb je nodig voor 4 personen:
2/3 stukken kipfilet
2 eetlepels bloem
250 ml wijn
6 eetlepels ketjap
1 paprika
2 uien
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel azijn
1 eetlepel suiker
1 blikje ananas
rijst (75-100 gram per persoon)

recept kip met rijst en ananas

Kook de rijst volgens de verpakking. Laat de ananas uitlekken (sap opvangen) en snijd de kip, paprika en ui in kleine stukjes.

recept kip met rijst en ananas

Bak de kip gaar. Vervolgens voeg je de bloem toe, dit laat je even meebakken. Dan de wijn  en ketjap toevoegen. Goed roeren, zodat alles goed gemengd is.

recept kip met rijst en ananas

recept kip met rijst en ananas

Dan voeg je de paprika en ui toe, deksel op de pan en ongeveer een kwartier smoren (tot de paprika en ui zacht zijn). Af en toe even doorroeren.

recept kip met rijst en ananas

Daarna voeg je de tomatenpuree, suiker en azijn toe en op het eind de ananas, zodat deze nog even op kan warmen. Naar smaak kun je nog wat ananassap toevoegen. Hiervoor kun je het best even proeven, want dit hoeft niet altijd.

recept kip met rijst en ananas

Eet smakelijk!

Heb jij ook een goed bewaard familierecept?
Laat me weten wat je er van vindt.

Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

25 gedachten over “Chicken tonight zelf maken

  1. Nicole

    Hier geen familie recept, mijn moeder houdt niet zo van koken en mn pa doet t bijna nooit.. Maar ze hebben ook de kans nooit gehad het te leren.. Maar klinkt lekker, ga ik een keer maken!

    Reageren
  2. Marga

    Wat ontzettend leuk om je vader hier in de spotlights te zetten op deze manier!
    En het recept sla ik meteen op want lijkt me echt superlekker.

    Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      Ja leuk hè?:) gelukkig vond hij het ook leuk om met foto’s en al op mijn blog te verschijnen:) Ik ben benieuwd wat je er van vindt, wij vinden het in elk geval heerlijk;)

      Reageren
  3. Petra

    Wat leuk om dit zo met je vader te doen. Mijn moeder maakt de lekkerste kwarktaart. Zij heeft het recept weer van mijn oma. Wellicht ga ik het binnenkort ook een keer proberen. Bij succes maak ik er dan wel een blogje over.

    Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      Ah leuk. Zeker eens proberen, goede familierecepten moeten bewaard blijven vind ik:)

      Reageren
  4. overthuis.nl

    Voor mijn gevoel mis ik de kerrie. Haha, dat komt omdat ik altijd rijst-kip-kerrie-ananas als eten koos op mijn verjaardag! 😉 Dit ziet er overigens ook heerlijk uit hoor!

    Reageren
  5. Pa

    Wat sta ik d’r mooi op.

    Ook met jou koken ( weliswaar in de rol van reporter) was leuk om te doen.

    Reageren
  6. Pingback: Foodfoto's #3 | bymirandaa

  7. Pingback: Ingezonden door Miranda - rijst met kip en ananas - Lekker en Simpel

  8. Pingback: ByMirandaa 1 jaar; winactie Lekker & Simpel - bymirandaa

  9. Pingback: Mei in foto's - bymirandaa

  10. Anita

    Ziet er heerlijk uit en wil dit het weekend gaan maken maar een vraagje, op de foto met ingrediënten ligt een bouillon blokje maar die staat niet in het recept vermeld.
    Moet die er wel in of niet? En het is rode wijn gok ik? Staat er ook niet bij vermeld…
    Ga het uitproberen!
    Groetjes Anita

    Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      Hoi! Bedankt voor je reactie! Bouillionblokjes gebruiken we bij het koken van de rijst. En inderdaad rode wijn.
      Eet smakelijk! Ben benieuwd wat je er van vindt!

      Reageren
  11. Anita

    Zoiets had ik al bedacht!
    Heb het afgelopen weekend gemaakt en het was echt heerlijk!!.Dit ga ik zeker vaker maken!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge