DIY canvas met silhouet van een foto

Ik heb weer eens een DIY voor je. Dit keer een leuke manier om een foto op een canvas te verwerken. Je hebt maar weinig middelen nodig en je bent zo klaar. Leuk om op te hangen of ergens neer te zetten.

DIY canvas photo

DIY canvas photo

Je begint met het kiezen van een geschikte foto. Dit hoeft geen mooie foto te zijn, het gaat immers alleen maar om het silhouet. Ik heb deze lelijke foto van Puck gebruikt. Maar je kunt dit natuurlijk met elk huisdier of voorwerp (mooie bloemen bijv.) doen. Misschien is het ook wel leuk om met een foto van je kinderen te doen, omtrek van het hoofd, van de zijkant gezien, misschien?

Ik heb gewoon een wit a4 op het scherm van mijn laptop gelegd en de omtrek voorzichtig over getrokken. Je kunt ook overtrekken vanaf een uitgeprinte foto natuurlijk.

DIY canvas photo

Dan de benodigdheden: Een canvas (deze is van de Action, 30 x 30 cm €1.79), spuitverf (Hema €8.50), je silhouet, pritt, vuilniszakken en een schaar.

Op de achterkant van je silhouet smeer je een dikke laag pritt. Vervolgens smeer je het met je vinger nog een beetje beter uit zodat overal, vooral aan de randjes, lijm zit. Dan heel even laten drogen voordat je het op gaat plakken. Je wil dat de lijm wel plakt, maar niet al te goed, want anders kan je het later niet zo makkelijk verwijderen.

Dan opplakken op je canvas. Druk de randjes stevig aan (je wil niet dat er verf onder komt).

Dan kan de pret beginnen. Met de spuitbus een gelijkmatige laag verf aanbrengen. Ik heb het canvas op een opengeknipte vuilniszak gelegd, achteraf gezien had ik er beter 2 of meer kunnen nemen. De wind (het voelde niet winderig, maar wanneer je met spuitverf aan de slag gaat ontdek je ineens toch wind) maakte het me lastig en zorgde ervoor dat ik onze stoep hier en daar ook blauw gekleurd heb. Zorg er in ieder geval voor dat de vuilniszak niet wegwaait door het op de hoeken wat te verzwaren.

Dan is het belangrijk om de witte mal er na het verven direct af te halen. Dit doe je omdat de verf dan niet door het witte papier heen trekt en alsnog op het canvas terecht komt. Ook kan de verf die op je mal ligt aan de randjes ophopen waardoor je geen scherpe randen meer hebt.

Vervolgens laat je je canvas goed drogen. Het duurt ongeveer 1,5 uur voordat het niet meer plakt en ongeveer 24 uur voordat het compleet droog is.

DIY canvas photo

En zie hier, het eindresultaat. Nu nog op zoek naar een leuk plekje om het op te hangen.

Laat je een reactie achter? Ben benieuwd wat je er van vindt

Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

4 gedachten over “DIY canvas met silhouet van een foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge