Plastic lepels; een toffe DIY

Ik heb een superleuke DIY voor je. Ik kocht een heleboel plastic lepels en een wit theelichtje bij de action en maakte er iets moois van. Het is even wat geknoei met een lijmpistool, maar dan heb je ook wat! Kijk je mee?

DIY plastic lepels

DIY plastic lepels

Hier zie je alles wat je nodig hebt:
Plastic lepels. Ik gebruikte er ongeveer 35.
Een potje. Ik gebruik een waxinelichthoudertje van de action. Kostte bijna niks. Je kunt ook een glazen potje van bijv. babyvoeding gebruiken.
Lijmpistool en aluminiumfolie (om het lijmpistool op te zetten tijdens het DIY’en).
Een kniptangetje.

DIY plastic lepels

DIY plastic lepels

DIY plastic lepels

De foto’s spreken voor zich. Eerst de steeltjes van de lepeltjes knippen. Er moet nog wel een klein stukje aan blijven zitten, die gebruik je straks om te lijmen, ik knipte eerst de zijkantjes in en daarna het stukje over de breedte. (dat zie je op de foto met de kniptang). Zo ging het ’t makkelijkst.

DIY plastic lepels

Nu nog een leuke DIY voor de steeltjes bedenken;) Wie heeft er een ideetje? haha!

DIY plastic lepels

Met het lijmpistool doe je steeds een drupje lijm op de lepel. Daarna druk je hem tegen het potje aan. Ik gebruik een lijmpistool van de Action. Deze werkt perfect, maar eenmaal aan bleef hij maar lijm lekken. Ik hoefde niet eens op het knopje te drukken, de lijm kwam vanzelf. Ik werd er behoorlijk chagrijnig van. Ik dacht eerst dat dit aan het (goedkope) lijmpistool lag. Maar de lijmpatronen waren halverwege mijn project op en ik wisselde ze toen voor patronen van de Praxis. En wat bleek, het ‘lijmprobleem’ was direct opgelost. Dat lag dus aan de lijmpatronen van de Action, niet aan het lijmpistool zelf. Gelukkig!

DIY plastic lepels

DIY plastic lepels

Verdeel ze zo goed mogelijk rondom de rand. Ik heb ze eerst om het potje heen gelegd om te zien hoeveel er op passen, bij mij waren dat er 6.

DIY plastic lepels

De volgende rij plaats je iets naar onder, tussen 2 lepels van de vorige rij in. Zo overlappen ze steeds.

DIY plastic lepels

DIY plastic lepels

Daarmee ga je door tot je helemaal onderaan gekomen bent. Je zou het vaasje evt. nog kunnen verven met spuitverf, maar ik wilde hem graag wit laten.

DIY plastic lepels

Dat was hem. Het was verrassend simpel om te doen en het ziet er superleuk uit. Het is wel verstandig om er een nepbloemetje in te doen. Echte bloemen zou ik i.v.m. water niet doen. Een kaarsje natuurlijk ook niet.

Wat vindt jij van dit vaasje?  Hopelijk heb ik je geïnspireerd om zelf ook aan het DIY’en te gaan!
Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

3 gedachten over “Plastic lepels; een toffe DIY

  1. inge

    hartstikke leuk gedaan.
    heb een vraagje…zit met hetzelfde probleem met die lijm.
    hoe heet die lijm bij de praxis

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge