Een bosje bloemen van je favoriete snoep; DIY

Hoi. Wat leuk dat je er bent! Een tijdje geleden mocht mijn lieve zwager zijn HBO diploma ophalen. Wat knap hè! Daar hoort natuurlijk een bosje bloemen bij.

Maar hoe leuk zou het zijn als het een bosje bloemen van snoep zou zijn? Zijn favoriete chocolaatjes bijvoorbeeld:) Dat vroeg mijn moeder aan mij en zodoende maakte ik dit bosje ‘bloemen’. Ik geloof dat hij ze wel leuk vond:) Terwijl ik er mee bezig was bedacht ik me dat het wel handig zou zijn om foto’s van het proces te maken, zodat jij er ook nog wat aan hebt.

bosje bloemen van snoep

Ik heb ongeveer 30 Raffaello’s gebruikt. Maar je kunt je bosje zo groot of zo klein maken als je zelf wil natuurlijk. Daarbij kun je natuurlijk ook alle mogelijke soorten snoep gebruiken. Voor de sier liet ik er trouwens een paar ingepakt, dat staat net iets mooier vind ik. Maar dit is verder absoluut nergens voor nodig.

een bosje bloemen van snoep

Allereerst moet je op zoek gaan naar een ronde vorm ter grootte van de bos bloemen. Ik koos voor een deksel van een beslagkom. Je zou elke soort deksel kunnen gebruiken die plat kan liggen. Een kleine ronde bakplaat  of bijvoorbeeld de ring van een springvorm zijn ook dingen die je zou kunnen gebruiken. Ga gewoon eens op zoek in je (keuken)kasten, ik weet zeker dat je iets kunt vinden.

een bosje bloemen van snoep

bosje bloemen van snoep

Vervolgens steek je (voorzichtig!) in elk snoepje een lange prikker. Je kunt satéprikkers gebruiken maar deze barbecueprikkers kocht ik bij de Kruidvat. Die zijn net iets langer en steviger.

Daarna bind je ze in het midden bij elkaar met een touwtje of dichtbindertje.

bosje bloemen van snoep

Wanneer je het bosje bloemen klaar hebt staan is het tijd om het in te pakken. Daarvoor neem je een stuk inpakpapier. Zeker geen dikker papier gebruiken, dat maakt het inpakken veel te lastig. De afmetingen moet je zelf bepalen, als je naar dit stuk hierboven kijkt: Dit is een dubbelgevouwen stuk papier. Dat je ziet namelijk beide kanten. De lengte past ruim rondom mijn vorm en de hoogte is een stukje hoger dan mijn bosje bloemen.

Het klinkt ingewikkelder dan het is, wanneer je er eenmaal mee bezig bent zal het bijna vanzelf gaan:) Wanneer je het papier afgeknipt hebt en dubbel gevouwen hebt vouw je het om en om in een harmonicavorm.

bosje bloemen van snoep

Vervolgens zet je het papier recht op om de vorm heen. De 2 uiteinden niet je aan elkaar. (Op de foto heb ik dat nog niet gedaan.)

een bosje bloemen van snoep

Nu is het handig om even een extra paar handen in te schakelen. Je moet het papier namelijk in het midden (ongeveer ter hoogte van het dichtbindertje) bij elkaar binden, maar er tegelijk voor zorgen dat de onderkant netjes om de vorm blijft.

bosje bloemen van snoep

Om het geheel af te maken is het mooi om er nog een stuk doorzichtig folie omheen te doen. Knip hiervoor een groot vierkant folie. Leg dit plat op de tafel en zet de bos er weer bovenop. (nog steeds met de snoepjes naar beneden) Dan bind je het folie ook vast, op dezelfde hoogte als de rest.

Als laatst heb ik de folie en het papier nog even een beetje bijgeknipt om het zo netjes mogelijk te maken en dan ben je klaar!

een bosje bloemen van snoep

Het lijkt misschien vrij ingewikkeld, maar met een extra paar handen is het zo gedaan. Martijn en ik zijn er misschien een kwartier mee bezig geweest, langer niet. Dan reken ik het uitpakken van de snoepjes even niet mee, dat duurde echt heel erg lang haha!

Heb jij wel eens een bosje snoep gemaakt of gekregen?

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

18 gedachten over “Een bosje bloemen van je favoriete snoep; DIY

 1. Elize

  Leuk! Je ziet wel eens van die snoepboeketjes in de winkels liggen, maar om zelf te maken is eigenlijk veel leuker 🙂

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   ja idd! Die zie je wel eens in de winkel liggen… Ik denk bij dat soort dingen altijd: “volgens mij kan je dat ook wel zelf maken” 🙂

   Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Inderdaad, dat zou kunnen, ligt er ook aan aan wie je ze geeft. Ik ken mijn zwager een beetje en weet dat deze chocolaatjes er direct aan moeten geloven, dus in dit geval kon het makkelijk, haha!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge