Geld geven op een leuke manier; leuke DIY :)

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Volgens mij is het een populaire zoekterm op Google en Pinterest: “Geld geven op een leuke manier”.
Elke keer wanneer ik geld wil geven als cadeau, voor een verjaardag, een bruiloft of whatever, komt weer de vraag; ‘HOE gaan we het geven?’ Wel een beetje ‘leuk’ en ‘origineel’ als het even kan natuurlijk. Maar wat is nou nog leuk en origineel. Want het meeste hebben we nou wel eens gezien denk ik altijd.
Een kaartje of cadeau envelop kan natuurlijk altijd, zoals ik hier of hier al eens liet zien.
Maar vandaag wil ik je iets heel anders laten zien: een feestflesje ๐Ÿ™‚

geld geven op een leuke manier

Dit zijn ze. Ik moest voor deze periode 3 keer geld cadeau geven, dus maakte ik 2 ‘feestflesjes’. 1 voor een man en 1 voor een vrouw. Daarnaast kocht ik ook nog een money maze bij de Action (tip!), voor het derde cadeau. Ook leuk ๐Ÿ˜‰

geld geven op een leuke manier

Wat heb je nodig? In elk geval een flesje. Of een potje of zoiets dergelijk. Je kunt een leeg flesje of potje bewaren van een of andere verpakking, maar dat had ik niet voor handen. Dus kocht ik deze flesjes bij de Xenos. Daarnaast heb je allerlei feestelijke dingen nodig. Denk aan lintjes, slingers, kaarsjes, ballonnen, confetti, of eigenlijk.. alles wat je maar kunt bedenken of wat je maar ik huis hebt. Ik kocht deze dingen bij de Xenos, maar ik weet zeker dat je ook bij winkels als de Action, de Hema of zelfs de Albert Heijn kunt slagen!

geld op een leuke manier geven

geld op een leuke manier geven

geld op een leuke manier geven

Ik vind het wel zo leuk om alle kleuren op elkaar af te stemmen, zelfs het geld ๐Ÿ˜‰ Dus bij de briefjes van 20 en 5 euro ging ik voor blauw en groen, haha.
Zoals je ziet kan alles er in. Ik ging voor confetti, een ballon, wat kaarsjes die eigenlijk voor op een taart zijn en slinger. Ik hing er ook nog een tag aan, die ik bij de Hema kocht een tijdje geleden.
Vrolijk geheel zo toch?

geld geven op een leuke manier

geld geven op een leuke manier

geld geven op een leuke manier

Dit is de roze-rode variant. Met briefjes van 10, want die matchen zo leuk ๐Ÿ˜‰ Haha!
Ik heb samen met m’n zus gezellig een uurtje zitten knutselen en daar hebben we nog wel wat tips aan over gehouden, die ik graag even met je deel:

– Rol het geld heel strak op, waardoor je dunne rolletjes krijg. Met een leuk strikje er om ziet het er extra feestelijk uit.
– Wees niet te zuinig met de confetti, dit vult het geheel leuk op. Het werkt het makkelijkst wanneer je er in het begin wat confetti in doet en ook zodra de rest er in zit, dan gooi je er nog flink wat bij, dan zit het echt รณveral ๐Ÿ™‚
– De lintjes zien er het leukst uit wanneer je ze even krult (met een schaar) iets speelser dan wanneer ze allemaal recht blijven.
– Om de ‘lege’ ruimte boven in op te vullen kun je van wat stugger lint een strik maken die wat breder is. Hierdoor ziet het flesje er mooi vol uit.
– Vlak voor je het aan de jarige geeft: nog even flink schudden ๐Ÿ˜‰

geld geven op een leuke manier

Geld geven op een leuke manier. Hoe doe jij dat eigenlijk?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Heb je de nieuwe rubrieken op mijn facebookpagina al gezien? Like mijn pagina en mis geen enkele update meer! Klik hier om naar mijn pagina te gaan.

handtekening_halloween

14 gedachten over “Geld geven op een leuke manier; leuke DIY :)

 1. Nicole

  Hebben ooit zo’n hart gekocht waar je kaartjes in kunt steken en daar dan allerlei leuke quotes en foto’s in gestoken maar ook geld die we tot hartjes vouwden.

  En op onze bruiloft kregen we een zelfgebakken brood met daarin allemaal kleingeld.. Uur bezig geweest om alles eruit te krijgen haha!

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Oh dat is ook leuk, zo’n hart!
   Bah dat brood haha. Zo kreeg ik ooit eens een taart vol met kleingeld.. ik vind het toch een beetje gek.. dat gegraai in eten ๐Ÿ˜‰

   Reageren
 2. Eline

  Ik heb zo’n hekel aan geld geven ๐Ÿ™ Geef eigenlijk aqlleen geld als ikw eet dat iemand echt ergens voor aan het sparen is en ik dus bijdraag aan dat kado uiteindelijk. Zo niet dan geef ik toch liever een ”echt” cadeautje!

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Ik vind geld geven ook niet zo leuk, maar ach. Als de jarige dat graag wil… Ik geef het liefst iets wat de jarige graag wil hebben. Daarbij vind ik het ook wel leuk om steeds weer een creatieve manier van geld geven te bedenken. Of er een leuk kleinigheidje bij uit te zoeken ๐Ÿ˜‰

   Reageren
 3. Anita

  Wat een leuke manier om zo het geven van geld toch meer bijzonder te maken. Ik probeer altijd wel een cadeau te zoeken voor iemand maar het wordt steeds moeilijker. Bij bruiloften heb ik geld gegeven in een doosje met snoephartjes bovenop het geld (verpakt ivm hygiรซne) en het doosje ook bekleed met hartjes.

  Reageren
 4. Sarah

  Super leuk idee!
  Ik heb deze maand een bruiloft waar als cadeautip een envelopje staat!
  Maar ze zullen geen envelop krijgen maar een flesje!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge