Halloween; decoratie DIY

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Afgelopen maandag liet ik je toffe theelichtjes zien, makkelijk en snel gedecoreerd en vandaag heb ik weer zoiets voor je. Makkelijke en snelle waxinelichthoudertjes! En zoals je afgelopen woensdag ook al zag, is er vanmiddag weer een extra artikel, dit keer met decoratie inspiratie. Dus kom vanmiddag zeker nog even terug 🙂

halloween decoratie

halloween decoratie

Wat heb je nodig?
Een vuilniszak o.i.d. om de tafel te beschermen.
Lege glaasjes. Deze kosten 79 cent en zijn van de Action.
Paarse en zwarte verf.
Een zwarte stif, een dikke kwast en een dun penseeltje.

halloween decoratie

halloween decoratie

De binnenkant van het glas moet een waasje kleur hebben, maar niet helemaal dekkend, want daar komt het kaarslicht dan niet meer doorheen. Daarom meng ik de paarse verf met wat water tot het een mooie vloeibare substantie heeft. Met een brede kwast werk ik het vast een beetje omhoog langs de randen, dan kun je direct controleren of er nog meer water of verf bij zou moeten.

halloween decoratie

halloween decoratie

Vervolgens draai je de glaasjes langzaam rond, zodat de verf zich goed verdeeld en zet je ze op de kop (op een vuilniszak of een andere ondergrond die vies mag worden) en laat je het een kwartiertje/20 min. rusten.

halloween decoratie

Na 20 min. is de verf nog niet helemaal droog, maar dat wil je juist: dan draai je de glazen om en zet je ze rechtop. Hierdoor krijg je mooie druppelvorming en droogt de verf sneller. Ik vind deze druppelvorming mooi omdat het bij het thema past. Wil je het liever helemaal egaal hebben dan laat je ze net zo lang op de kop staan tot het helemaal droog is.

Vervolgens teken je op een papiertje een aantal silhouetten, ik kies voor vleermuizen en heb deze overgetrokken van mijn iPad. Je kunt natuurlijk allerlei vormen kiezen, ook met een heel ander thema. Vervolgens steek je dat papiertje voorzichtig achter het glas en trek je de vormen over met een zwarte stif.

halloween decoratie DIY

Met een dun penseeltje verf je de figuurtjes zwart. Even laten drogen en dan zijn ze alweer klaar!

halloween decoratie DIY

Leuk zijn ze he? En je weet het: laat je niet afschrikken door Halloween, zwart, paars en vleermuizen. Met een beetje grijze verf en sterretjes heb je ineens een heel ander theelichtje! 😉

Maak jij decoratie voor Halloween?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Heb je de nieuwe rubrieken op mijn facebookpagina al gezien? Like mijn pagina en mis geen enkele update meer! Klik hier om naar mijn pagina te gaan.

handtekening_halloween

6 gedachten over “Halloween; decoratie DIY

  1. Eline

    Nee ik maak zelf geen decoratie voor halloween, voor niks eigenlijk want i kan dat niet. Lijkt me wel heel leuk om te doen met kinderen 🙂

    Reageren
  2. Pingback: Het is weer Halloween! - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge