Halloween; kaarsjes DIY

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Ho! Niet weg gaan… je bent echt nog op ByMirandaa… Het ziet er alleen nét even iets anders uit. Het kan je niet ontgaan zijn, het is bijna Halloween. Een Amerikaanse feestdag die in Nederland ook steeds populairder wordt.
Voor mij hoeft het feest op zich niet echt, maar alle decoratiemogelijkheden vind ik natuurlijk wél leuk haha!

Verwacht daarom deze week een Halloween-thema-week op ByMirandaa. Met DIY’s, nailart, pompoenen en enge hapjes. Verder heb ik ook nog een paar extra inspiratie artikelen in de middag, om je nóg meer ideeën te geven.
Klik nou niet direct weg als je niet zo van Halloween houdt, met een beetje creativiteit kan je elk item ook veranderen in een thema wat je wel leuk vindt, ik zal daar af en toe ook tips voor geven 🙂

Vandaag trap ik af met deze leuke DIY voor waxinelicht-houdertjes. Kijk je mee?

DIY halloween

DIY halloween

Voor deze DIY heb je bijna niks nodig. De meeste dingen heb je al in huis en anders heb je het zo gekocht. Daar hou ik van, geen moeilijk gedoe en voor iedereen (met een beetje geduld) te doen.

Je hebt nodig: 2 lege glaasjes, een perforator of iets anders om gaatjes mee te maken, stickers of iets anders wat plakt, zoals schilderstape, zwarte spuitverf, zwarte watervaste stift, afplaktape.

DIY halloween

Je begint met het perforeren van een héleboel ronde stickertjes. Ik gebruik van die vellen met etiketten waar je adressen o.i.d. op kan printen, omdat ik dat toevallig heb.

DIY halloween

De ronde stickertjes (oogjes) plak je met z’n tweetjes random op de glaasjes. Het is belangrijk dat het er veel zijn, want dit zijn straks de enige ‘gaatjes’ waar het licht doorheen komt. Ik vind het mooi wanneer je de rondjes íets laat overlappen. Dan is het net iets realistischer.

Eerlijk is eerlijk, dit was best veel werk. Hier had ik me een beetje op verkeken. De stickertjes van hun papiertjes afkrijgen wanneer ze eenmaal geperforeerd zijn is een behoorlijk priegelwerkje haha! Ik denk dat ik alles bij elkaar ongeveer een uurtje hier mee bezig was. Maar ach, wanneer het eenmaal klaar is ben je dat ook al weer vergeten 😉

DIY halloween

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet met uiterste precisie de randjes en de bovenkant zou afplakken. Dit zou je kunnen overslaan, maar perfectionistisch als ik ben, vind ik het belangrijk dat de onderste rand schoon blijft en de binnenkant ook.

DIY halloween

En dan kan het leukste beginnen! De spuitverf. Ik heb inmiddels geleerd van voorgaande projecten (denk aan de blauwe stoep) en ik heb ook al menig keer gekleurde vingers gehad. Dus: gebruik handschoentjes (ik neem altijd van die wegwerpdingetjes van de action) en gebruik een doos om je omgeving te beschermen!

DIY halloween

1 laagje was voldoende! Jeej! Dit komt denk ik doordat ik goede spuitverf van de bouwmarkt had, waar op staat dat het ook geschikt is voor glas. Het is een matte zwarte kleur, dat past goed bij dit design vind ik. Je kunt natuurlijk ook glanzende verf gebruiken.

Wanneer de verf helemaal droog is (moeilijk! Wachten!) kun je voorzichtig, met een pincet de rondjes er af halen. Dit ging makkelijker dan gedacht, ik had ze er zo af!

DIY halloween

Om het helemaal af te maken, en duidelijk te maken dat het oogjes zijn, teken je met een watervaste stift zwarte pupillen in alle oogjes. Ik gebruik een sharpie, dat werkt super makkelijk. Maar andere watervaste stiften zijn ook goed 🙂

DIY halloween

DIY halloween

En klaar is je zelfgemaakte Halloween decoratie. Leuk toch?
Staar je niet blind op het Halloween thema. Je kunt tegenwoordig bij winkels als de action, super leuke ponsjes kopen in allerlei vormen en spuitverf is ook in alle kleuren van de regenboog te koop. Je kan dus maken wat je wil! Denk aan sterretjes met zilveren spuitverf voor de kerst. Of hartjes en witte verf, of… je kunt het zo gek niet bedenken!

Ik ben benieuwd wat je van deze decoratie vindt! Laat het me weten bij de comments 🙂

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Heb je de nieuwe rubrieken op mijn facebookpagina al gezien? Like mijn pagina en mis geen enkele update meer! Klik hier om naar mijn pagina te gaan.

handtekening_halloween

11 gedachten over “Halloween; kaarsjes DIY

  1. bymirandaa Bericht auteur

   zeker eenvoudig… kost je wel een tijdje met al die kleine rondjes, maar verder is het absoluut niet moeilijk:)

   Reageren
 1. Nicole

  Wauw super creatief en echt heel erg leuk! Ik ben ook allemaal theelichtjes aan het maken maar dan niet in het thema halloween haha 😉

  Reageren
 2. Pingback: Halloween; decoratie DIY - bymirandaa

 3. Pingback: Halloween; Nailart - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge