Halloween; Pompoen decoreren, natuurlijk!

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Deze DIY kon natuurlijk niet missen tijdens een Halloween-themaweek. Want zeg je Halloween, dan zeg je pompoenen. En dan het liefst van die grote, uitgehold, kaarsje er in en een eng gezicht er uit gesneden!

Jaren geleden probeerde ik het ook al eens en voor dit jaar besloot ik nog eens met een pompoen aan de slag te gaan. Maar dan wel even net iets anders dan anders, dus ik gebruikte niet alleen een mesje, maar ook zwarte verf 🙂

halloween pumpkin

2014_43_do06

Om een pompoen uit te hollen heb je eigenlijk maar weinig nodig. Je hebt iets nodig om je tafel mee te beschermen. Ik gebruik, as usual, een vuilniszak daarvoor. Daarnaast heb je een groot scherm mes nodig en een lepel.

halloween pumpkin

Begin met het uitsnijden van een kapje. Niet te groot, omdat je dan zo weinig pompoen over houdt, maar maak hem zeker ook niet te klein. Ik was zo snugger om hem iets te klein te maken, waardoor mijn hand er niet niet in paste 🙂 Dom!

Bewaar het kapje, want die zet je er later weer op.

halloween pumpkin

Dan schraap je met een lepel (en je hand als dat past, haha) de inhoud er uit. Dit is best een smerig werkje, dus mouwen opstropen en sieraden af 😉
Schraap alles er goed uit, hoe netter je dit doet, hoe langer de pompoen mooi blijft.

halloween pompoen

Ik zocht een soort creepy spookhuis silhouette om met zwarte acrylverf op de pompoen te verven. Ik vond een perfect huis, tekende deze na en schilderde hem vervolgens helemaal zwart.

Terwijl ik een geschikt plaatje aan het google’en was, kwam ik deze pompoen tegen. Dat leek me nog mooier dan wat ik in gedachten had, door die grote maan er achter. Ik besloot dus om niet alleen dat huis te gebruiken, maar ook dat idee van de maan. Omdat er niet echt een tutorial bij zit besloot ik gewoon dit artikel te schrijven, om je duidelijk te laten zien hoe je zo iets kunt maken.

halloween pumpkin

Wanneer de verf helemaal droog is kun je aan de raampjes beginnen. Met een schilmesje en een beetje geduld snijd je deze er zo uit. Vergeet de maan niet, die kun je het beste als eerst uitsnijden. Dan heb je (letterlijk) wat meer houvast voor de ramen.

halloween pumpkin

En dan ben je al weer klaar. Een kaarsje er in en de raampjes en de maan geven licht. Ik vind dit altijd zo gezellig staan!

halloween pumpkin

Uitgeholde pompoenen blijven trouwens niet heel erg lang goed. Mocht je ze voor Halloween willen gebruiken dan kun je het beste nu alvast het huis er op schilderen, dan kun je alvast genieten van een gedecoreerde pompoen. En dan hol je hem pas een dag of 2 voor Halloween uit en snijd je de raampjes en de maan er uit. Dan is ie met Halloween zeker goed!

Heb jij wel eens een pompoen gedecoreerd?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Heb je de nieuwe rubrieken op mijn facebookpagina al gezien? Like mijn pagina en mis geen enkele update meer! Klik hier om naar mijn pagina te gaan.

handtekening_halloween

3 gedachten over “Halloween; Pompoen decoreren, natuurlijk!

  1. Pingback: Halloween; pompoen decoreren - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge