Halloween; pompoen decoreren

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Het is alweer zondag en dat betekent dat dit alweer het laatste artikel van de themaweek is! Helaas. Maar gelukkig is het nog niet helemaal over, want vanmiddag heb ik nog 1 keer een extra artikel voor je; weer een inspiratie-artikel. Dus: vanmiddag nog even weer terug komen hรจ! ๐Ÿ˜‰

Vandaag nog een keer een pompoen. Weer anders dan anders. Want je kent me inmiddels, ik zou mezelf niet zijn als ik ‘gewoon’ een gezichtje zou uitsnijden. Nee, dat zou ik te simpel vinden. Afgelopen donderdag ging ik aan de slag met zwarte verf en vandaag ga ik weer helemaal op een andere toer. Kijk je mee?

halloween pompoen decoreren

halloween pompoen decoreren

halloween pompoen decoreren

Je begint met de vleermuizen (of een andere vorm die je uit hebt gekozen!), knip ze uit dik en stevig karton. Vervolgens steek je er op het breedste punt 1 of 2 stokjes doorheen.

halloween pompoen decoreren

Dan is het lijmpistool aan de beurt, altijd leuk om daar mee te kliederen ๐Ÿ˜‰ spuit op elk stokje 2 dotjes lijm, 1 boven en 1 onder de vleermuis. Daar rust de pompoen straks op dus dit punt moet goed stevig zijn.

halloween pompoen decoreren

En dan komt de spuitverf weer om de hoek kijken haha! Ik ging voor zwart, past lekker bij Halloween ๐Ÿ˜‰ Maar zilver of goud zou ook mooi zijn denk ik! Eerst de ene kant, dan een uurtje of 2 wachten en dan spuit je de andere kant.
Zoals altijd: bescherm je handen en de ondergrond. Een doos en plastic handschoentjes komen wel van pas!

Als je slim bent maak je deze figuren al een dag (of 2) eerder. Je kunt ze ook nu vast maken en dan vlak voor Halloween de pompoen pas open snijden. Het is namelijk belangrijk dat de zwarte verf en de lijm goed de tijd krijgen om te drogen.

halloween pompoen decoreren

De pompoen hoeft je dit keer niet zo moeilijk uit te hollen via een klein gaatje aan de bovenkant. Je kunt hem gewoon doormidden snijden.
Leg de 2 helften naast elkaar en zet een kruisje, zodat je precies weet hoe ze straks op elkaar moeten.

halloween pompoen decoreren

Het uithollen gaat het makkelijkst met een meloenboller. Zoals deze. Hiermee schraap je de draden en pitten er zo uit.

Puck vond het (natuurlijk!) weer erg interessant, zoals je ziet haha!

halloween pompoen decoreren

De vleermuizen (ik maakte er 6) verdeel je zo goed mogelijk over de onderste helft. Steek ze er voorzichtig in, het gaat het makkelijkst wanneer je de gaatjes ‘voorprikt’ met een satรฉprikker.

Oh ja! Doe het kaarsje er ook vast in, daar kun je straks niet meer bij, haha!

halloween pompoen decoreren

Eerlijk is eerlijk, de bovenkant er op krijgen was moeilijker dan ik dacht. Maar met een beetje hulp van Martijn en HEEL veel geduld lukte het. Het werkt het handigst wanneer iemand de bovenkant er recht boven houdt, zodat jij de stokjes voorzichtig op hun plek kan drukken. Wanneer alle stokjes er ietsje in geprikt zijn geef je steeds een beetje meer druk zodat de bovenkant steeds lager komt.

halloween pompoen decoreren

En dat was ‘m alweer! Mooi of mooi? haha! Ik ben best een beetje trots op het eindresultaat. Het is toch weer even net iets anders dan de pompoenen die je normaal gesproken ziet en dat vind ik leuk!

Heb jij wel eens een pompoen gedecoreerd?

Bedankt voor het lezen. Tot vanmiddag! ๐Ÿ™‚

Heb je de nieuwe rubrieken op mijn facebookpagina al gezien? Like mijn pagina en mis geen enkele update meer! Klik hier om naar mijn pagina te gaan.

handtekening_halloween

7 gedachten over “Halloween; pompoen decoreren

 1. Nicole

  Ik heb ook een idee met een pompoen maar ik heb het nog nooit gedaan! Ben benieuwd hoe ik er dinge uitgesneden krijg haha.. Hopelijk mislukt het niet!

  Dit is erg gaaf gemaakt!

  Reageren
 2. Eline

  Tof gedaan weer! Maar je kunt het kaarsje dus niet vervangen? Dat is wel jammer dan! Dan is na 1 avond je mooie werk voor niks!

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Nee hoor! Er zit een groot waxinelichtje in die wat langer mee gaat… Een kleine stompkaars zou evt ook kunnen. Een uitgeholde pompoen gaat niet al te lang mee dus hier bij mij overleeft hij het kaarsje toch niet:)

   Reageren
 3. Pingback: Het is Halloween! Last-minute tips! - bymirandaa

 4. Pingback: Het is weer Halloween! - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge