Hapjes gevulde wraps; tips en recepten

Op verjaardagen staan hier standaard gevulde wraps op het menu. Dit zijn leuke en makkelijke hapjes, iedereen kan ze maken, iedereen vindt het lekker en je kunt er heel uitgebreid mee variëren. Ik deel in dit artikel mijn tips en variaties.

gevulde wraps

Ik begin met foto’s van de vullingen, er zijn natuurlijk nog veel meer opties. Maar deze 5 zijn bij ons altijd een succes. Daarna deel ik mijn tips voor perfect gevulde en gerolde wraps:)

gevulde wraps kipfilet

gevulde wraps kipfilet

Dit is een hele simpele, die eigenlijk iedereen lekker vindt. Kipfilet, met honingmosterdsaus en rucola. Honingmosterdsaus maak je makkelijk zelf door mayonaise, honing en mosterd te mengen. Je kunt ook gewoon een kant en klare dressing of saus gebruiken.

gevulde wraps salami

gevulde wraps salami

Salami, komkommer en verse roomkaas met kruiden (van de Appie). Ook een favoriet hier, lekker fris door de komkommer.

gevulde wraps rosbief

gevulde wraps rosbief

Een gouden combinatie als je het mij vraagt: Heksenkaas, rosbief en rucola. Lekker op een broodje, maar ook heerlijk in een wrap.

gevulde wraps caprese

gevulde wraps caprese

Als je mij een beetje kent weet je dat ik gek ben op de combinatie pesto, tomaat, mozzarella, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Dit verwerk ik het liefst in elk recept;) Niet zo gek dus, dat dit mijn favoriete wrap is. Als het even kan met zelfgemaakte pesto natuurlijk.

gevulde wrap carpaccio

gevulde wrap carpaccio

En wist je dat carpaccio ook heerlijk is in een wrap? Ik doe er dan eerst pesto op, vervolgens de carpaccio, pijnboompitten en Parmezaanse kaas en als laatst een beetje rucola met balsamicodressing.

Dit zijn hier de meest gebruikte smaken. Om de wraps zo mooi strak te krijgen doe ik een aantal dingen die ik nu met je ga delen:

gevulde wraps hapje

1. Voor je gaat beginnen met het vullen van de wrap leg je hem op plastic folie, dat maakt het oprollen een stukje makkelijker straks.

2. Maak de vulling niet te dik. Alles in hele dunne plakjes snijden dus!

3. Altijd een sausje over de hele wrap verdelen. (denk aan kruidenkaas, heksenkaas, pesto, honingmosterd, of wat je maar lekker vindt) Zonder sausje is de wrap erg droog en plakt het ook niet zo makkelijk bij het oprollen.

4. ‘natte’ groente zoals tomaat en komkommer altijd even droogdeppen met keukenrol voor je ze in de wrap doet. Dit voorkomt dat het een natte toestand wordt.

5. Zorg ervoor dat je de vulling over de hele breedte van de wrap verdeeld, zodat straks in elk stukje wat zit.

6. Leg de vulling zoveel mogelijk alleen in het midden. Niet op de hele wrap, dan krijg je het niet zo strak opgerold.

7. Dikkere dingen, zoals pijnboompitten, leg ik aan het ‘begin’ van de wrap. Wanneer je de wrap straks oprolt komt dit mooi in het midden te zitten.

gevulde wraps hapjes

8. Wanneer je de wraps strak hebt opgerold leg je ze een paar uur in de koelkast. Ik vind het ideaal om ze de avond ervoor vast te maken, dan zo in de koelkast leggen. Dan hoef je ze alleen nog maar te snijden zodra je ze nodig hebt.

9. Gebruik een scherp mes!

10. De zijkantjes snijd ik er altijd af, dan krijg je strakke plakjes die je allemaal even dik kan snijden.

gevulde wraps hapje

Dat waren mijn tips en ‘recepten’ voor gevulde wraps. Ik ben benieuwd naar jouw succesrecept. Dus vertel!

Maak jij wel eens gevulde wraps? Waarmee vul jij ze?
Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

17 gedachten over “Hapjes gevulde wraps; tips en recepten

 1. Marga

  Ik moet bekennen dat ik ze nog nooit gemaakt heb als hapje.
  We eten wel af en toe gevulde wraps met de warme maaltijd maar dan zit er dus iets warms in 🙂
  Toch dit ook eens een keer proberen want zo s’avonds zal dat vast lekker zijn bij een filmpje ofzo

  Reageren
 2. Linda

  Ziet er allemaal ontzettend lekker uit en net weer even anders zoals wij ze maken! Heb het gelijk onder mijn favorieten gezet.

  Reageren
 3. Bianca

  Kruidenkaas met knoflook, gerookte kipfilet, sla en gegrilde paprika uit pot is ook heel erg lekker!

  Reageren
  1. Marieke

   Dank voor je tips de mosterd honing mayo saus versie is er smakelijk in gegaan tijdens de jaarwisseling. Voor degene die niet van kaas houden (ik ben gezegend met zo’n man zucht) is avocado / knoflook / mayonaise / citroensap spread een goed alternatief voor de kaasspread.

   Reageren
 4. Annemarie

  wrap met brie, walnoten en honing.

  wrap met hollandse garnalen, komkommer en whiskeysaus.

  wrap met gerookte zalm, kruidenkaas en knapperige sla

  Bij de kipfilet is het ook lekker om mango toe te voegen (bijvoorbeeld als chutney)

  Ik doe zelf ook vaak avocado erbij op.

  Reageren
 5. anne

  bedankt voor de ideeen was effen ideeenloos wat ik zelf handig vind bij wraps voor dat ik ze snij is een rij cocktail prikkers over de lengte van de wrap op een afstand van +- 2 cm en dan tussenin snijden heel handig (vind ik) en ook bij het uitdelen groetjes anne

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge