Het geslacht op een leuke manier bekend maken

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Vorige week hadden wij een geslachtsbepaling. Eigenlijk de tweede geslachtsbepaling, vanwege een eigenwijze baby πŸ˜‰ Maar dat mag de pret niet drukken, haha!
Dit keer was het geslacht overduidelijk en omdat ik het leuk vind om te bakken besloot ik het geslacht op een leuke manier bekend te maken aan de a.s. opa’s, oma’s,ooms en tante.

Vandaag laat ik je zien hoe ik dat deed!

geslacht op een leuke manier bekend maken

Ik besloot gekleurde cakepops te maken. Ik maakte roze en blauwe cake en deed hier pure chocola omheen, zodat er aan de buitenkant niks te zien was. Wanneer ze dan een hap zouden nemen zou het grote geheim bekend worden gemaakt.
Omdat de geslachtsbepaling laat in de middag was en de visite vroeg in de avond voor de deur zou staan, had ik geen tijd om ze pas te maken nadat ik het geslacht zou weten. Daarom maakte ik een dag van te voren roze Γ©n blauwe. Dan hoefde ik op het laatste moment alleen nog maar de juiste kleur klaar te zetten πŸ™‚

geslacht op een leuke manier bekend maken

Om cakepops te maken gebruik ik dit apparaat. Hiermee maak je in een handomdraai mooie ronde cakepops. Mocht je het apparaat niet hebben/niet willen aanschaffen dan kun je het ook op deze manier doen. (klik hier)

geslacht op een leuke manier bekend maken

Begin met het maken van het cakebeslag. Ik gebruik dit recept, wat ik al eens eerder deelde voor cupcakes. Maar dan zonder de bounty πŸ˜‰ Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 24 cakepops maken.

Deel het beslag in 2 gelijke delen en gebruik kleurstof om het een kleurtje te geven. Houd er rekening mee dat de kleur wat terugloopt in de oven, dus gebruik altijd iets meer dan je nodig denkt te hebben.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Voor mijn eigen gemak doe ik het beslag in spuitzakken. Je kunt evt. ook ziplockzakjes gebruiken, mocht je geen spuitzak hebben.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Maak de cakepopmaker warm, spray beide platen 1 keer in met een beetje bakspray. Dat hoef je maar 1 keer te doen, de platen blijven goed vet.

Ik gebruik dus een spuitzak, je kunt het beslag er ook met 2 lepeltjes in doen, maar dan gaat het lang zo netjes niet en duurt het ook veel langer, waardoor de cakepopmaker weer afkoelt.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Vul de onderste bollen met beslag, op deze foto kan je zien hoe vol ik ze doe. Voor mij werkt dit het beste, maar je moet het een aantal keer uit proberen om de perfecte cakepops te maken.

Ik bak ze 4 minuten, draai ze dan om met het vorkje wat er bij zit en bak ze dan nog eens 4 minuten.
geslacht op een leuke manier bekend maken

Laat ze vervolgens goed afkoelen. Deze cakepophouder krijg je er bij, maar op een rooster gaat het ook prima.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Ik kwam in tijdsnood en moest de cakepops ’s avonds decoreren. Het was toen helaas te donker om nog foto’s te maken, dus van dat proces heb ik geen bewijs πŸ˜‰
Je kunt hier lezen hoe ik de chocola er om krijg, daarna heb ik ze door de gekleurde spikkels gehaald en op de kop laten uitharden in de koelkast.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Het is een jongen!

geslacht op een leuke manier bekend maken

Het is een meisje!

Mocht je je afvragen hoe ik de blauwe en roze uit elkaar kon houden…. Martijn had een handig trucje bedacht. Ik had lange en korte stokjes, de lange voor een jongetje πŸ˜‰ en de korte stokjes voor een meisje. Want verder was aan de buitenkant helemaal niks meer te zien.

Oh ja… Ik zal jullie niet langer in spanning houden:

Binnenkort is niet alleen de cake roze, maar ook ons hele huis ben ik bang. Het is een meisje! πŸ™‚

Heb jij kinderen? Hoe heb jij het geslacht bekend gemaakt?

*Dit artikel bevat een affiliate link.

Bedankt voor het lezen. Tot zondag!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en Facebook of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

10 gedachten over “Het geslacht op een leuke manier bekend maken

  1. bymirandaa Bericht auteur

   Bedankt!:)
   Het was een extra geslachtsbepaling vorige week. Ik ben nu 18w4d. Dus bijna op de helft:)

   Reageren
 1. zomersproetje

  Gefeliciteerd!!Erg leuke en creatieve manier!!! Hmm… ik was niet zo creatief πŸ˜‰ en heb het ‘gewoon’ verteld. Ga je echt alles roze maken in huis? Er zijn nog genoeg andere mooie kleuren…
  zomersproetje onlangs geplaatst…Happy #5My Profile

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Bedankt! Haha nee hoor, zeker niet alles roze;) was maar een grapje πŸ™‚

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge