Hippe bierflesjes:)

Hoi. Wat leuk dat je er bent! Vandaag maar weer eens een ‘pinterest-waardige’ DIY. Met touw kun je hele leuke dingen doen. Maar goed, als je regelmatig aan het pinnen bent dan vertel ik nu natuurlijk niks nieuws. Je kunt zo’n beetje alles inpakken met touw. Serieus! Geen grapje, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mooier met een stukje touw er omheen:) Daarom deel ik vandaag mijn tips en tricks. Want zo ben ik, haha!

bierflesje met touw

bierflesje met touw

Voor de barbecue had ik speciaal deze flesjes bier gekocht. Schijnt lekker te zijn. Niet dat ik daar wat van weet als niet-bier-drinker, maar het werd me ingefluisterd;) En ze werden goed ontvangen, dus dat zal dan wel. Toch? Maar na de barbecue stonden die flesjes me allemaal aan te kijken. Leeg. Mijn creatieve brein draaide overuren. Ik ben voorzichtig begonnen. Met 1 flesje en wat touw. Maar ik heb nog 101 andere ideeën, daar ga je ongetwijfeld nog wat van zien.

Voor deze heb je in ieder geval nodig:
Een bierflesje
Witte kinderlijm (deze kocht ik bij de action)
Een kwast voor de lijm (ook van de action geloof ik)
Touw (wat je maar mooi vindt. Deze heeft €2,nogwat gekost en is van de Praxis)
Niet op de foto: een schaar, een lijmpistool (of andere sterke lijm) en versiersels

bierflesje met touw

Laten we bij het begin beginnen: neem iets om je tafel te beschermen, daar kun je dan gelijk de lijm op doen. Ik gebruik, zoals altijd, aluminiumfolie. Maar een krant, een vuilniszak of whatever werkt even goed.

Zorg dat het touw al een heel stuk afgerold is, dat werkt prettiger. Weet ik inmiddels uit ervaring;) Haal een klodder lijm uit de pot maar niet teveel, want het droogt heel snel op.

bierflesje met touw

En dan kun je beginnen. Het begin is even ellendig, maar als je het eenmaal te pakken hebt gaat de rest vanzelf. Mijn tip achteraf is: begin met een druppeltje lijm van een lijmpistool. Plak daarmee het beginnetje vast, wacht tot die lijm droog is en begin het touw dan pas om het flesje te wikkelen. Ik plakte het beginnetje vast met de witte lijm maar dat was toch vrij lastig.

Verder is het slim om steeds maar een klein stukje lijm te smeren, dan touw te plakken en dan weer lijm te smeren. Niet teveel in 1 keer, want die lijm is, zoals ik al eerder zei, zó droog.

bierflesje met touw

Aan het eind had ik mijn slimme tip bedacht en gebruikte ik dus een drupje sterke lijm voor het uiteinde.

bierflesje met touw

Op de onderste rand deed ik vervolgens nog een extra laag witte lijm om het geheel te verstevigen. Dit droogt transparant op en zie je dus niet meer terug. Niet nodig wanneer je het begin met een lijmpistool hebt bevestigd denk ik.

roosjes van rikrak

Dan komt het leukste deel. De decoratie. Je kunt het zo gek niet bedenken, wees creatief en ga helemaal los met lint, papier, stof etc.

Ik ging voor simpele roosjes van rikrak lint en een wit lintje.

bierflesje en touw

En klaar is je mooie zelfgemaakte vaasje. Ik ben blij dat ik die lege bierflesjes nog niet heb weggegooid en ga eens bedenken wat ik er nog meer van ga maken.

Wat vind jij van deze DIY? Zelf wel eens creatief geweest met bierflesjes?:)

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

13 gedachten over “Hippe bierflesjes:)

  1. Je@net

    Wat gaaf, Miranda. Ziet er super gezellig uit!
    Nee, zelf was ik nog niet creatief met bierflesjes. Maar hé na zo’n giga tip van jou kan dat natuurlijk maar zo veranderen. In dat geval laat ik nog even van me horen :o)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge