Hoe ik tzatziki maak!:)

Hoi. Wat leuk dat je er bent! Het is weer tijd voor een recept. Dit keer laat ik je zien hoe ik tzatziki maak.

Er zijn vele recepten te vinden en ze zijn allemaal net even iets anders, maar wat mij betreft is dit heerlijk:) Dus zo doe ik het en ik deel het graag met je!

tzatziki maken

tzatziki maken

Ingrediënten
Een halve komkommer
250 ml griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 eetlepel fijn gesneden dille
2 theelepels (vers geperst) citroensap
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

tzatziki maken

Je begint met het belangrijkste: komkommer. Want, geen tzatziki zonder komkommer:) Schil de komkommer, snijd deze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Daarna rasp je de komkommer fijn. (je kunt ook gewoon een mes gebruiken en de komkommer zelf fijn snijden). Vervolgens knijp je de komkommer goed uit, zodat zoveel mogelijk vocht er uit is. Dit is heel belangrijk, anders wordt je tzatziki te nat. Neem hier de tijd voor en doe het evt. 2 of 3 keer om echt zeker te zijn dat het goed is.

tzatziki maken

Pers de citroen uit, snijd een teentje knoflook fijn en hak de dille fijn.

tzatziki maken

En verder heb ik eigenlijk geen foto’s nodig 🙂 Meng alles door elkaar en zet het in de koelkast. Tzatziki is goed koud het lekkerst.

Eet smakelijk!

Maak jij wel eens tzatziki?

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

17 gedachten over “Hoe ik tzatziki maak!:)

  1. Kiss & Make-up

    Dit vind ik echt ZO lekker! Ik was begin juli twee weken in Kreta en heb echt letterlijk elke dag tzatziki gegeten 🙂 Nu weet ik ook hoe ik het zelf kan maken, thanks.

    Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      Oh heerlijk ja. Ik was een aantal jaar geleden ook in Griekenland, heerlijk die tzatziki:)

      Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      tuurlijk, graag gedaan!
      Inderdaad makkelijk, bijna geen recept te noemen 😉

      Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      Oh ja, dat las ik inderdaad. Ik ben niet zo gek op munt, daarom alleen dille. Maar lijkt me inderdaad wel een goede combi!

      Reageren
  2. Eline

    Ik vind tzatziki ook een hele fijn vervanger voor vette sausjes. Zo is het in combinatie met zoete aardappelfriet echt heerlijk!

    Reageren
  3. Pingback: Foodfoto's #6 | bymirandaa

  4. Pingback: Foodfoto's 12; wat heb ik de afgelopen week gegeten? - bymirandaa

  5. Pingback: Tomatenrijst; licht en makkelijk! - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge