Hondenkoekjes bakken

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Het is 4 oktober, je weet wat dat betekent. Toch? Haha. Het is dierendag!

Vorig jaar op dierendag had Puck zijn eigen plog en ik vulde ook al eens een tag over hem in.

Ik hou van koken en bakken, ik heb al van alles gebakken en uitgeprobeerd, maar wat ik nog nooit eerder deed, was hondenkoekjes bakken. En op welke dag kun je dat nou beter proberen dan op dierendag? Ik deel vandaag het recept met je.

hondenkoekjes bakken

hondenkoekjes bakken

Dit zijn de ingrediënten:

– 400 gram kippenlever (fijn gemalen, daardoor ziet het er zo smerig ranzig gek uit)
– 600 gram tarwemeel
– 160 gram polenta (maismeel)
– peterselie (vers of uit een potje)
– 200 ml bouillon

Ik heb zoutarme kippenbouillon genomen, gewoon zo’n blokje. Even goed op het pakje lezen hoeveel water je nodig hebt per blokje want dat verschilt nog al. Ik heb een halve liter gemaakt met een half blokje.

Je kunt de kippenlever ook vervangen door ander vlees of vis.

hondenkoekjes bakken

Oké. Dit is denk ik de meest vieze foto ooit op mijn blog verschenen, haha! Maar ik wilde hem toch toevoegen omdat je hier de structuur van het deeg goed kan zien.

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine (of met de hand) tot een deeg. Het is een beetje een droog deeg, dus het is het makkelijkst om het tarwemeel niet in 1 keer toe te voegen, maar in kleine beetjes.

hondenkoekjes bakken

Vervolgens rol je het deeg uit en snijd of steek je er koekjes uit. Ik wilde graag koekjes in de vorm van een botje, dus ging aan de slag met een mal en een mes. Er zijn ook uitstekers van, maar die heb ik helaas niet. De tweede lading heb ik gewoon in vierkantjes gesneden, dat kan ook prima en is een stuk sneller 😉

hondenkoekjes

De koekjes gaan op een bakplaat met bakpapier de oven in. Je hoeft er geen ruimte tussen te laten, ze worden niet groter in de oven.

hondenkoekjes bakken

Ze moeten ongeveer 30 minuten in de oven. De koekjes worden hard en droog. Vervolgens laat je ze in de oven helemaal afkoelen.

hondenkoekjes bakken

Puck vond het allemaal machtig interessant. Normaal mag hij niet zo dicht in de buurt komen wanneer ik foodfoto’s maak, maar ach… deze waren toch speciaal voor hem 😉

hondenkoekjes

En lekker dat ‘ie ze vond!

hondenkoekjes bakken

Je kunt ze in een afgesloten trommel of bakje ongeveer een week in de koelkast bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook 😉 Of uitdelen aan alle honden in de buurt, haha.
Verwen je hond eens met deze koekjes, hij zal je dankbaar zijn!

Doe jij nog iets speciaals voor dierendag?

Bedankt voor het lezen!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en Facebook of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

4 gedachten over “Hondenkoekjes bakken

  1. Anita

    Wat fijn dat Puck ervan genoten heeft. Louie heeft een nieuw hondenkussen gekregen en straks ook nog een nieuw speeltje. Hopelijk blijft het speeltje deze keer wel langer heel want we hebben al heel wat weg kunnen gooien 🙁

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge