Ijsjes maken met vers fruit; lekker en leuk!

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Het is nog steeds zomer. Ook al zou je dat niet zeggen wanneer je naar buiten kijkt. Ik hou stug vol. Het is zomer. Punt. En in de zomer eet ik ijs. Veel ijs. En wat is nou leuker dan ijs zelf maken? Dus vandaag een artikel met recepten hiervoor. We gaan ijsjes maken met vers fruit. Mmmmmm.

ijsjes maken met vers fruit

Niks zo makkelijk als zelf ijsjes maken. Je hebt een vorm nodig, die kun je echt overal voor een paar centen kopen. De mijne is toevallig van de Xenos, maar loop elke willekeurige winkel binnen (AH, Hema, Ikea bijv.) en je zult het vinden. Verder heb je een blender nodig. Maar met een staafmixer of zelfs een keukenmachine kom je ook een heel eind.
Ik probeerde allerlei combinaties uit, maar deze 4 bleken het lekkerst.

ijsjes maken met vers fruit

ijsjes maken met vers fruit

ijsjes maken met vers fruit

Allereerst deze combinatie: watermeloen en limoensap. (citroen zou evt. ook kunnen, maar ik hou echt van de smaak van limoen) Ik kwam op het idee om ijsjes te maken en deze smaak te proberen door dit artikel van Paulien. Toen ik dit eenmaal geprobeerd had was ik niet meer te stoppen en bedacht ik de ene combinatie na de andere 🙂

ijsjes maken met vers fruit

ijsjes met vers fruit

ijsjes maken met vers fruit

Dit is een hele fijne combinatie. Mango en ananas. Ik deed er een beetje sinaasappelsap bij om het wat dunner te maken en dat was echt een goed idee. Lekker tropisch!

ijsjes maken met vers fruit

ijsjes maken met vers fruit

ijsjes maken met vers fruit

Ananas met aardbei is trouwens ook heerlijk!

ijsjes maken met vers fruit

ijsjes maken met vers fruit

ijsjes maken met vers fruit

En dan de laatste: aardbei en banaan is sowieso een fijne combinatie, ook als je bijvoorbeeld een smoothie wil maken. Dit keer wilde ik het iets spannender maken, dus besloot er een kiwi bij te doen, goed idee was dat. Deze vond ik denk ik het lekkerst van allemaal. Perfecte combinatie wat mij betreft!

Is het je trouwens opgevallen dat de foto’s van de blender mislukt zijn? Poeh, baalde ik daar even van. Scherp gesteld op de rand van de blender i.p.v. het fruit wat er in zit. Stom! Maar ja, ik wilde ze er toch bij doen. Voor het idee 😉

Wanneer je het fruit gepureerd hebt met de blender (of staafmixer of whatever) doe je het in de vormpjes, dan in de diepvries en dan komt het moeilijkste gedeelte: wachten. Het duurt een nachtje voordat de ijsjes goed uitgehard zijn, maar wanneer dat eenmaal zo ver is…. Moet je uitkijken dat je ze niet allemaal tegelijk opeet!

Maak jij wel eens zelf ijsjes?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken.

handtekening

9 gedachten over “Ijsjes maken met vers fruit; lekker en leuk!

 1. Elize

  Ik vind het zo jammer dat ik alleen een mini vriesvakje heb die al helemaal vol zit. Anders zou ik dit best vaak maken denk ik!

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   oh ja! Voor wij gingen verhuizen hadden we ook een klein vriesvak, heel herkenbaar!

   Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Dan wordt het misschien toch eens tijd voor zo’n fijne keukenmachine;) Wel balen!

   Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   ja! Volgens mij kan je zo’n beetje elke smoothie ook invriezen om er ijs van te maken 🙂

   Reageren
 2. Anna

  Haha, wat grappig, ik heb ook een fruitijsjes-blog klaar staan om deze week te publiceren. En ik heb dezelfde xenos ijsvormpjes als jij xD

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge