Koningsdag; Nailart

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Vandaag is het Koningsdag. Een feestdag waar ik persoonlijk niet zo veel mee heb. Ik vind het wel fijn dat het een extra vrije dag is, dat betekent dat we dit weekend ineens 3 volle dagen hebben om te klussen, haha! Dan schiet het mooi op met de babykamer hoop ik.

Mocht je wel Koningsdag gaan vieren, dan hoort daar natuurlijk een toffe nailart bij. Daarom heb ik speciaal voor vandaag deze nailart gemaakt.

nailart koningsdag of wk

trind nail repair

Begin natuurlijk, zoals altijd, met een basecoat. Ik zeg het elke keer weer, maar het is ook zo belangrijk. Voornamelijk om de nagels egaal te kunnen lakken, zo ziet het er straks mooi strak uit. Maar een basecoat zorgt er ook voor dat je natuurlijke nagel niet verkleurd door de lak en het zorgt ervoor dat je nagellak beter blijft zitten.

nailart koningsdag of wk

De basiskleur is vandaag oranje. Daar kun je niet omheen op Koningsdag 😉 Dit is ‘Flashy pumpkin’ van Essence. Deze dekt perfect met slechts 1 laagje, daarom gebruik ik hem graag.

nailart koningsdag en wk

Verder heb je natuurlijk rood, wit en blauw nodig. Ik gebruik dit setje van de Hema, maar deze kleuren zijn natuurlijk ook los te koop.
Ik gebruik een speciaal nailartkwastje voor de streepjes, daar lees je hier meer over. Je kunt evt. ook gewoon rode, witte en blauwe stripers kopen, of een coctailprikker gebruiken. Eigenlijk kan alles.

nailart koningsdag of wk

nailart koningsdag of wk

Begin met de witte streepjes. Daar boven op komen de rode en blauwe strepen. Gewoon proberen. Dit kan je niet fout doen haha! Wat wil helpen is om het eerst even te oefenen op een papiertje. Dan krijg je een beetje feeling met het kwastje en gaat het een stuk makkelijker.

Ik gebruik voor rood en blauw 2 laagjes, dan springen ze er iets meer uit.

nailart koningsdag of wk

En dan is het alweer tijd voor een topcoat. Dat maakt er 1 geheel van en zorgt voor een mooie glans.
Daarnaast zorgt de topcoat er voor dat je nailart langer blijft zitten.

nailart koningsdag of wk

Je kunt er ook voor kiezen om 1 accentnagel te doen, mocht je al die streepjes een beetje te druk vinden.

nailart koningsdag of wk

Maar ik ging voor alle nagels. Het is tenslotte feest 😉
Ik maakte deze nailart trouwens al eens eerder, met andere kleuren. Heb je nou, net als ik, niks met Koningsdag dan kun je het gewoon eens met andere kleurtjes proberen!

nailart koningsdag ek wk

Deze nailart niks voor jou? Hier en hier vind je nog meer inspiratie!

Vier jij Koningsdag?

Bedankt voor het lezen. Tot woensdag!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en Facebook of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge