Nailart; Foolproof, supersimpel :)

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Vandaag heb ik een nailart voor je. Een hele simpele. Deze kan echt iedereen maken. Ik weet het, dat zeg ik vaker. Maar het is ook gewoon zo. Deze kan niet mislukken, je hebt er geen speciale tools voor nodig en hij is mooi op korte én op lange nagels.

nailart voor beginners

nailart voor beginners

Het enige wat je nodig hebt is: een goede basis, 2 verschillende kleuren en een topcoat. Ik gebruik een topcoat met grove glitters, maar je kunt ook een gewone topcoat gebruiken. Daarnaast heb je nog een stukje huishoudfolie nodig. That’s it!

nailart voor beginners

Begin altijd met een goede basis. Ik gebruik al jaren deze van Trind en ben daar zeer tevreden over. Mijn nagels zijn hierdoor supersterk. Ze knappen nooit af en de nagellak blijft hierdoor erg lang zitten. Ik heb er al eens een artikel over geschreven, dat kun je hier nog eens terug lezen.

nailart voor beginners

Dan begin je met de basiskleur. Neem hiervoor de lichtste van de 2. Omdat ik weet dat de donkere kleur hier makkelijk over heen gaat gebruik ik deze. Heb je nou 2 hele lichte kleuren, of 2 donkere, gebruik dan een witte basis.

Zie je mijn vingers glimmen? Voor ik begon met het lakken van mijn nagels, heb ik mijn vingers beschermd met een laagje lijm. Zo haal ik al het geknoei er straks makkelijk af. Deze tip gaf ik een tijdje geleden en gebruik ik zelf echt elke keer.

nailart voor beginners

nailart voor beginners

nailart voor beginners

Wanneer de basislaag helemaal droog is (belangrijk!) kun je verder.
Voor deze techniek is het belangrijk dat je snel te werk gaat. Doe dit per vinger, dat gaat het beste. Zet een aantal stippen van de ene kleur en daarna van de andere kleur. Gewoon random, geen moeilijke dingen. Gewoon hier en daar, tot je tevreden bent. Zo met het kwastje van de nagellak. Wanneer de druppels een beetje gaan lopen is dat geen probleem!
Vervolgens leg je er een stukje doorzichtig folie overheen, voorzichtig aandrukken (niet te hard) en dírect weer van je nagel afhalen. Hierdoor ontstaat een grappig marmerpatroon.

nailart voor beginners

Hier heb ik de lijm er al weer afgehaald, ik hoef nu alleen de randjes nog maar bij te werken met een wattenstaafje en wat nagellakremover. Dat is zo gepiept!

nailart voor beginners

Als laatst doe je er een topcoat overheen om er een mooi geheel van te maken. Dan zie je pas echt hoe mooi het design eigenlijk is.

Nou dit was simpel toch? Precies zoals ik beloofd had. Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie. Dus mocht je deze eens proberen: deel het dan vooral met me, ik vind dat altijd heel leuk om te zien!

Wat vind jij van deze nailart?

Bedankt voor het lezen. Tot zondag!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en Facebook of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

14 gedachten over “Nailart; Foolproof, supersimpel :)

 1. Patricia Schmitz-Heres

  Leuk gedaan! Overigens kan je als je geen folie in huis hebt ook met een saté prikker “marmeren” gewoon de stipjes op de droge nagellak en kleine S vormpjes trekken. En inderdaad nagel voor nagel werken 😀 Mooi eindresultaat heb je gemaakt!!!
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Blog | 20.000My Profile

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Ja, leuk! met coctailprikkers kan het inderdaad ook. Al vind ik dit nóg makkelijker 🙂

   Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   haha. Goed om te horen. Het is echt foolproof, ben benieuwd naar je resultaat 😉

   Reageren
 2. Mariel

  Erg leuk gedaan! Ik dep meestal met een sponsje om dat kleurtjes effect zo te krijgen, ga deze manier ook eens proberen 🙂

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge