Nailart; handig trucje!

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik gek op nagellak en nailart. Maar wanneer je een nailart maakt krijg je vaak met veel rotzooi te maken. De huid rondom je nagels komt ook onder de nagellak te zitten en dat is meestal lastig schoonmaken. Ik vind dat in elk geval veel gedoe en daar wilde ik graag eens iets op bedenken.

Een tijdje geleden deelde ik al mijn tip voor het verwijderen van glitternagellak voor je. Dat kun je hier nog eens terug lezen. Ik bedacht me ineens, zou zo’n laagje lijm ook werken tegen alle restjes nagellak? Ik test het vandaag voor je!

2014_42_ma03

2014_42_ma06

Op deze foto’s zie je het goed. Ik maakte hier een nailart waarbij ik met een sponsje nagellak op mijn nagels aanbracht, hierdoor zat de nagellak uiteindelijk overal. Wat een ellende vind ik dat altijd. Je zou het er bijna om laten 😉

2014_42_ma01

2014_42_ma04

2014_42_ma05

Ik gebruik witte kinderlijm van de action. Zo’n potje kost maar een paar cent en je kunt er heel lang mee.
Met een nailart kwastje breng ik de lijm aan op de huid rondom mijn nagels. Vervolgens is het een kwestie van geduld (tot heel holland limburgs lult 😉 )
tot de lijm helemaal is opgedroogd. Dit zie je doordat het laagje glimmend en doorzichtig is geworden i.p.v. wit.

2014_42_ma02

Het kwastje direct goed afspoelen om te voorkomen dat de lijm hard wordt en je het kwastje weg kunt gooien!

2014_42_ma06

Dan kun je aan de slag met je nailart, die je vervolgens ook weer goed laat drogen.

2014_42_ma07

Wanneer je helemaal klaar bent kun je de lijm (en daarmee de nagellak rondom je nagels) met een pincet makkelijk verwijderen!

Bonus:

2014_42_ma08

Mocht je nieuwsgierig zijn… dit was de nailart 😉

Kende jij dit trucje al?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Heb je de nieuwe rubrieken op mijn facebookpagina al gezien? Op maandag vind je daar ‘Monday Funday’, op donderdag ‘ThrowBackThursday’ en op zaterdag ‘Saterday Sharings’. Like mijn pagina en mis geen enkele update meer! Klik hier om naar mijn pagina te gaan.

handtekening

10 gedachten over “Nailart; handig trucje!

 1. Bianca

  Eindelijk een handige truc er voor! Ik was steeds aan het priegelen met soort wit plakband, dit lijkt mij zo veel makkelijker x

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   oh ja, dat gedoe met plakband. Ook al zo’n ellende. Wat mij betreft werkt schilderstape dan het beste 🙂 Maar ja, zoveel gedoe. Dit is een stuk makkelijker!

   Reageren
 2. Caroline

  Dit is HANDig!! Precies de reden waarom ik er niet aan begon. Nog steeds kan ik niet binnen de lijntjes kleuren 😉

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Haha! ja handig hè, ik was zo blij dat ik dit ontdekte… dat gedoe met nagellak remover achteraf vond ik altijd zo’n afknapper 🙂

   Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Ja ik merkte het! Toen ik gister zo’n filmpje plaatste (nadat ik het op de blog van misslipgloss zag) kreeg ik er ineens nieuwe volgers bij. Grappig!
   Maar nog best veel werk, dus niet iets om dagelijks te doen 😉

   Reageren
 3. Sara

  Ik vind het ook zooo handig. Ik ben blij dat je het hebt uitgevonden, ik was al opzoek naar zoiets dat het er makkelijker eraf gaat.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge