Nailart; ombre met een twist:)

Hoi. Wat leuk dat je er bent! Het werd wel weer eens tijd voor een leuke nailart. Vond ik tenminste;)

Ombre, het is (of was) helemaal hip. Volgens mij nog steeds. Of in elk geval, ik vind het nog steeds leuk 🙂 Ombre is een kleurverloop van licht naar donker. Ombre op de nagels is vrij makkelijk om te maken, maar kost wel wat tijd. Daarnaast vond ik het dit keer een beetje saai, dus heb ik er een twist aan gegeven. Vond ik wel mooi. Wat vind jij?

ombre nailart

ombre nailart

You will need:
Een base coat
Witte nagellak (het liefst 1 die in niet meer dan 2 laagjes goed dekt)
Een kleurtje (ik gebruik Essie Mint Candy Apple maar je kan elke kleur kiezen die je maar wil)
Een top coat
Een dotting tool
Een make-up sponsje (of een goedkoop oogschaduwkwastje die ik gebruik)

trind the perfect system

Je begint met goed verzorgde nagels. Ik vertelde je hier al eens mijn grote geheim.

ombre nailart

Vervolgens lak je je nagels wit. Ik had 2 laagjes nodig voor deze mooie dekkende laag en daarom is deze (van Rimmel) mijn favoriete witte nagellak voor nailart.

ombre nailartDoe een beetje nagellak op een stuk aluminiumfolie. (of papier, of een bordje of… wat je maar wil) en gebruik een sponsje, of zoals ik doe een oogschaduwkwastje.

ombre nailart

Om een ombre effect te creëren verdeel je de nagel denkbeeldig in 4 delen. De eerste laag maak je tot ongeveer 3/4 van de nagel. De tweede laag doe je tot de helft, de derde laag doe je nog maar tot een kwart. Als vierde stap ga ik meestal met het nagellakkwastje zelf nog even langs het uiterste randje.

Wanneer je tevreden bent met je ombre effect seal je het design met een laag topcoat. Hierdoor wordt het 1 geheel en zie je het effect pas goed. Dit is trouwens ook heel leuk om te doen met een glittertopcoat 😉

Je zou hier kunnen stoppen en het zo laten, maar dit keer was ik niet tevreden en ging ik nog even door.

ombre nailart

ombre nailart

Met de witte nagellak en een dottingtool maakte ik dit stippenpatroon. Dit gaat het makkelijkst wanneer je met de middelste stip begint. Dan maak je eerst de middelste verticale streep met stipjes en dan de rest van de stippen. Zo zit het patroon mooi verdeeld over je nagel. Denk ook aan ‘halve’ stippen op de randjes, dat maakt het net wat interessanter om naar te kijken.

ombre nailart

Nog een laag topcoat om je design te sealen en er 1 geheel van te maken. Wanneer dit droog is kun je met een wattenstaafje en wat nagellakremover de randjes bijwerken.

ombre nailart

En dan is dit het uiteindelijke resultaat. Een ombre nailart met een twist. Net even iets anders dan anders, maar door de pastelkleur rustig genoeg om op alle nagels te dragen.

Wat vind jij van de ombre nailart? 

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

9 gedachten over “Nailart; ombre met een twist:)

 1. Elize

  Wauw wat goed gelukt zeg!
  En inderdaad, met felle kleurtjes zou ik het op alle nagels minder vinden, maar dit is echt heel leuk!

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   oh dat ken ik ja. Ik heb de gellak van essence wel eens geprobeerd, maar het is niks voor mij. Ik wissel veel te vaak van nagellak haha, daar is gellak veel te lastig voor met verwijderen e.d. Dat is ideaal voor wanneer je het langer wil laten zitten denk ik!
   hmm misschien maar eens op mn teennagels proberen;)

   Reageren
 2. Pingback: Nailart; tips voor beginners - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge