Nailart; tips voor beginners

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Met grote regelmaat verschijnt hier op ByMirandaa een nailart. Ik krijg veel positieve reacties, maar heb niet echt de indruk dat er veel lezers zijn die het aandurven om ook aan de slag te gaan. Zo jammer!
Daarom leek het me leuk om een aantal tips voor beginners op een rijtje te zetten. Hopelijk kan ik je daarmee uitdagen om het ook eens te proberen!

Welke nagellak?
Het kan vaak intimiderend zijn, de gigantische stash van de gemiddelde ‘nagellak-blogger’. Ik kijk soms filmpjes van meiden die kásten vol hebben. Nou.. Ik dus niet. Al vindt Martijn dat ik VEEL TE VEEL heb 🙂 Het is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt, zal ik maar zeggen.
Ik heb 1 kleine plastic bak vol met flesjes nagellak en benodigdheden en die ruim ik heel vaak op. Oude nagellak die ik niet meer gebruik, dik zijn geworden, of die gewoon niet meer mooi zijn, gaan elke keer weer weg. Om ruimte te maken voor nieuwe flesjes. Mijn stash groeit dus niet zo veel, maar verandert wel.

Wat mij betreft heb je in ieder geval nodig:
Een goede basecoat, die het liefst ook wat verzorgende eigenschappen heeft. Ik ben fan van Trind.
Een topcoat. Dat maakt mij niet zoveel uit welke, ik koop regelmatig een nieuwe en gebruik allerlei merken door elkaar.
Zwart en wit zijn eigenlijk de basis’kleuren’ voor nailart. Die gebruik ik bijna altijd wel.

En daarnaast kies je gewoon de kleuren die je zelf mooi vindt, of misschien al hebt. Een paar vrolijke kleurtjes die bij elkaar passen doen het altijd goed. Daar kun je al flink mee experimeteren. Denk aan streepjes, stipjes en allerlei andere technieken.
Hier lees je trouwens meer over verschillende kleurcombinaties.

Welke tools?
Ik zeg vaak dat je met gewone huis-tuin-en-keuken dingen ook al mooie nailart kan maken. Denk aan cocktailprikkers, wattenstaafjes, bobbypins, rietjes, etc.
Maar een mooi setje kwastjes kan geen kwaad. Ik heb op Ebay een setje besteld met allerlei verschillende kwastjes, het kost bijna niks en dan heb je echt alles wat je nodig hebt. Bijv. een setje zoals deze. Dit kost 3,70 dollar (incl. verzendkosten!) Je krijgt dan 15 kwastjes en 5 dottingtools. Als je zoiets hebt, kun je echt álles maken op je nagels wat je maar wil 🙂

nailart tips voor beginners

Hier zie je het setje waar ik het over hebt, er horen nog 5 dottingtools bij, die staan niet op deze foto. De kwastjes die ik vaak gebruik (naast een dottingtool) heb ik een nummer gegeven.

1. Een kwastje zoals deze gebruik ik altijd met wat nagellakremover om de randjes bij te werken, waar ik geknoeid heb met nagellak.
2. Een dun, fijn kwastje gebruik ik voor het tekenen van details.
3. Een lange dunne kwast wordt ook wel een striper genoemd. Je kunt ook zogenaamde striper-nagellak kopen. Dan koop je verschillende kleuren nagellak en dan zit er geen normaal kwastje in, maar een kwastje zoals deze. Nadeel is dat je dan elke kleur apart moet kopen. Zo’n los striper-kwastje vind ik veel makkelijker, dan kan je die met je gewone nagellak gebruiken.
4. Een waaierkwast zoals deze zit er ook altijd bij. Daar kun je een mooi design mee maken!

Mocht je liever niet bestellen via Ebay, dan kun je tegenwoordig ook makkelijk bij winkels als de Kruidvat terecht. Ik weet dat het merk Essence een aantal nailart tools in de collectie heeft.

Waar koop je de benodigdheden?
Wanneer ik voor een nailart een specifieke kleur nodig heb, die ik verder niet zo vaak gebruik (zoals bruin), dan probeer ik die te vinden bij een goedkoper merk. Essence, Catrice, Sinful colors (allemaal te koop bij Kruidvat) of de nagellak van de Hema zijn wat mij betreft allemaal goede voorbeelden. Daarnaast ben ik gek op nagellak van OPI en Essie.
De benodigdheden zoals tools e.d. koop ik graag op Ebay, maar tegenwoordig vind je dat ook steeds vaker in de offline winkels 🙂 Claires en Kruidvat zijn hier goede voorbeelden van.

Wanneer ik op zoek ben naar stempels, glitters, pareltjes, diamantjes etc. dan slaag ik altijd op Ebay of Bornprettystore. Bij beide heb ik uitsluitend goede ervaringen!

Waar vind je inspiratie?
Natúúrlijk op ByMirandaa… Haha. Verder kun je op Pinterest en youtube natuurlijk van alles vinden, zoek maar eens op Nailart Beginners.
1 van mijn favoriete inspiratiebronnen is Sara. Zij maakt heel veel designs zonder tools, daarnaast legt ze het heel duidelijk en rustig uit. Dus goed te doen, ook voor de echte beginners!

En dan nog mijn laatste en belangrijkste tip: Gewoon doen.
Serieus, probeer het gewoon eens. Je hebt echt geen 100 aparte dingen nodig, moeilijke en dure nagellak of weet ik wat. Kies een simpel design die je aanspreekt en probeer het gewoon. De eerste paar keer wordt het vast lelijk. Hobbelig en uitgelopen, maar dat is de enige manier om het te leren 😉 Gewoon doen! Het wordt elke keer weer beter.
En.. Je resultaat showen hè? Tag me op Facebook, Instagram of Twitter, dan kom ik je foto direct bewonderen. Succes!

Heb jij wel eens een nailart design gemaakt?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Oh ja, voor ik het vergeet! Ik zou 2015 zó graag beginnen met 100 Bloglovin’ volgers. Ik ben al een aardig eindje op weg, maar kan nog genoeg volgers gebruiken 😉 Volg jij mij al? (dat kan hier) Daar zou je me heel erg blij mee maken!

handtekening

5 gedachten over “Nailart; tips voor beginners

  1. Dina

    Ik vind het er altijd zo mooi uitzien, nailart. Maar goed, ik ben al blij als ik mijn nagellak gewoon enigszins netjes op mijn nagels krijg. 🙂

    Reageren
  2. Pingback: Koningsdag; Nailart - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge