Nailart; zwarte piet!

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Vorige week deelde ik een nailart voor Sinterklaas, maar zwarte piet kon natuurlijk niet achterblijven ๐Ÿ˜‰
Daarom vandaag een nailart met zwarte piet in de hoofdrol. Voor de verandering weer eens een foto-tutorial i.p.v. een video.

nailart zwarte piet

nailart zwarte piet

Voor ik ga beginnen, eerst even de benodigdheden op een rijtje. Ik koos 2 verschillende kleuren (blauw en zeegroen), daarnaast heb je nog zwart en een base- en topcoat nodig. Verder (niet op de foto) gebruik ik aluminiumfolie en een fijn penseeltje. Met een coctailprikker kan dit ook!

nailart zwarte piet

Ik besloot deze keer eens voor een andere kleurcombinatie te gaan dan anders. Ik grijp al snel naar iets met roze. Maar dit keer dus niet. Ik koos blauw en zeegroen, maar je bent natuurlijk vrij om elke combinatie te gebruiken die je maar wil!

Verder zie je dat ik dit keer gegaan ben voor 1 accentnagel, om dat ook eens te laten zien. Om te variรซren zou je de zwarte piet mutsjes op elke vinger kunnen maken, je zou zelfs op elke vinger voor andere kleuren kunnen kiezen. Het is maar net wat je zelf wil!

nailart zwarte piet

Zoals altijd begin je met een goede basis. Daar kun je hier meer over lezen. Ik vind een basecoat belangrijk omdat het je nagels verzorgd, gezond en sterk houdt. Maar ook omdat de kleur veel beter en netter hecht dan wanneer je de kleur rechtstreeks op de nagel zou lakken. Doen dus! ๐Ÿ˜‰

nailart zwarte piet

Ik lak alle nagels, behalve de ringvinger, blauw.

nailart zwarte piet

Vervolgens begin ik met de muts van zwarte piet op de ringvinger. Dit ziet er ingewikkelder uit dan het is. Ik gebruik hier gewoon het kwastje van de nagellak voor. 1 brede streep in het midden en dan 2 kortere strepen met de nagellak aan de zijkanten.

nailart zwarte piet

nailart zwarte piet

Dan is het tijd voor de veer. Eerst 1 grote streep (dit zijn 2 laagjes, mijn blauwe kleur was helaas vrij waterig). Vervolgens maak je met een klein penseeltje (of cocktailprikker) kleine streepjes aan beide zijden zodat het op een veer lijkt. Dit kun je bijna niet fout doen, gewoon proberen, het lijkt al gauw op een veer ๐Ÿ˜‰

nailart zwarte piet

Als finishing touch maak je met een fijn penseeltje de zwarte omlijning. Neem je tijd en doe dit zo voorzichtig en rustig mogelijk.

nailart zwarte piet

Topcoat! Topcoat is belangrijk om 1 geheel van je design te maken. Het ziet er netter en mooier uit met een laagje topcoat. Wanneer je een goede topcoat hebt blijft de nagellak meestal ook langer zitten. Al is dat laatste ook heel erg afhankelijk van andere factoren natuurlijk, dus staar je daar niet blind op.

Oh ja, hierna werk ik ook nog de randjes bij met een kwastje, gedipt in nagellak remover.

nailart zwarte piet

En dan is dit het eind resultaat. Een zwarte pietenmuts op de accentnagel. Hartstikke leuk toch?

Wat vind jij van deze nailart?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Oh ja, voor ik het vergeet! Ik zou 2015 zรณ graag beginnen met 100 Bloglovin’ volgers. Ik ben al een aardig eindje op weg, maar kan nog genoeg volgers gebruiken ๐Ÿ˜‰ Volg jij mij al? (dat kan hier) Daar zou je me heel erg blij mee maken! <--- Oh Yes! Dit gaat heel goed, er komen bijna dagelijks nieuwe volgers bij. Doe jij al mee?

handtekening

Een gedachte over “Nailart; zwarte piet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge