Pasen; paastak decoreren met washi tape

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Op de blog van Linda las ik over de Mini Challenge Pasen. Het leek me leuk om daar aan mee toen, aangezien ik deze week 2 paas artikelen in de planning heb staan. Linda daagt medebloggers uit om te schrijven over Pasen. En dan zo origineel mogelijk. Aan het eind van de week maakt zij op haar blog een mooi overzicht met alle deelnemende artikelen, zodat er een mooi naslagwerk ontstaat met DIY’s, recepten en andere artikelen over Pasen. Je kunt zelf ook meedoen! Ook als je geen blog hebt maar wΓ©l een leuk idee πŸ˜‰ Hier lees je er alles over.

Het is dus bijna Pasen en dat betekent…. Dat de paastak weer van stal mag πŸ˜‰
Afgelopen week kocht ik een paastak en wat leuke decoratie. Dat geeft zo’n fijne, vrolijke, lente-achtige sfeer vind ik. Heb jij de paastak al klaar? Ik laat je vandaag in ieder geval een leuke DIY zien, voor decoratie voor de paastak.
Zelfs wanneer je tak al lang klaar is kan je dit nog toevoegen!

paastak decoreren DIY

paastak decoreren DIY

paastak decoreren DIY

Ik kocht deze eieren van honingraat papier bij de Xenos. Leuk zijn ze hè? Ze zaten per 8 in een pakje, voor nog geen 2 euro. (Ik weet de exacte prijs niet meer, maar het was in ieder geval niet duur)

Ik vond de paastak zo al erg leuk, maar toch nog een klein beetje saai. Daarnaast had ik wel zin in een leuke DIY, dus ik besloot om aan de slag te gaan.

paastak decoreren washi tape DIY

paastak decoreren washi tape DIY

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van washi-tape. Met de vraag of ik een DIY wilde maken met hun washi tape. Ik zocht wat rolletjes uit en besloot dat die perfect waren om mijn paastak mee te decoreren.

Ik kreeg deze 3 rolletjes, maar vond het stiekem super moeilijk om te kiezen, ze hebben zoveel leuke printjes! Neem zelf maar eens een kijkje! (klik)

paastak decoreren washi tape DIY

Ik besloot er een vlaggetjeslijn mee te maken, zodat ik die in de paastak kon knopen. Ik laat je zien hoe je dat moet doen. Het is niet moeilijk, beloofd! πŸ™‚

paastak decoreren washi tape DIY

Wat ik makkelijk vind om te doen, is alvast alle stukjes washi tape aan de zijkant van de tafel plakken. Zo liggen ze voor het grijpen en hoef je niet steeds te stoppen om weer een stukje af te knippen. Maak ze iets groter dan je nodig denkt te hebben, dat is straks makkelijker met het knippen van de uiteindelijke vorm.

paastak decoreren washi tape DIY

Zorg dat je een groot deel van het touw over houdt aan het uiteinde, voor je het eerste vlaggetje plakt. Dit heb je later nodig om je vlaggetjeslijn te bevestigen.

paastak decoreren washi tape DIY

paastak decoreren washi tape DIY

De vlaggetjes bevestigen is niet zo moeilijk. Leg een stuk washi tape met de plakkant naar boven, in het midden daarvan plak je het touw. (let op dat de vlaggetjes onderling steeds even ver van elkaar af geplakt worden)

Vervolgens vouw je de washi tape dubbel, zodat de plakkanten op elkaar plakken.

paastak decoreren washi tape DIY

Nu hoef je ze alleen nog maar in vorm te knippen. Zorg er eerst voor dat ze allemaal op gelijke hoogte worden afgeknipt. Ik ga ongeveer uit van een vierkant. Dus Γ³ngeveer even lang als dat de washi tape breed is.

paastak decoreren washi tape DIY

Je kunt voor allerlei vormen kiezen, hierboven geef ik 3 voorbeelden. Ik ben voor optie 3 gegaan.

En dan is je vlaggetjeslijn al klaar voor de paastak. Ik heb er eentje gemaakt, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf maar wil πŸ˜‰

paastak decoreren washi tape DIY

paastak decoreren washi tape DIY

paastak decoreren washi tape DIY

paastak decoreren washi tape DIY

Dit is dus mijn paastak dit jaar. Leuk toch? Een stuk beter dan de DIY versiering van vorig jaar in ieder geval πŸ˜‰ Haha!

Heb jij de paastak al in huis?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met washi-tape.nl

Bedankt voor het lezen. Tot woensdag!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en Facebook of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

4 gedachten over “Pasen; paastak decoreren met washi tape

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge