Pasen; recept Pavlova

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Zoals ik maandag al vertelde, daagt Linda medebloggers uit om een DIY, recept o.i.d. te delen voor Pasen voor de ‘Mini Challenge Pasen’.
Ik besloot hier aan mee te doen en deel vandaag een super leuk recept. Vind ik dan hΓ¨ πŸ˜‰
Als je meer wil weten over de mini challenge, of als je mee wil doen, kijk dan even hier dan lees je er alles over.

Een tijd geleden maakte ik een heerlijk toetje: pavlova. Ik bedacht me ineens dat dat ook super leuk is voor Pasen. Ik bedoel: eieren horen helemaal bij de Pasen toch? Ik besloot er nog een extra paastintje aan te geven door de mini pavlova’s in de vorm van een ei te maken. helemaal Pasen-proof πŸ˜‰ Dit is trouwens niet alleen leuk als dessert, maar ook als gebakje, bij de brunch of de high tea. Of gewoon zomaar. Omdat je er zin in hebt!

recept pavlova pasen dessert

recept pavlova pasen dessert

Voor we verder gaan, eerst de ingrediΓ«nten op een rijtje:

2 eieren (je gebruikt alleen het eiwit)
120 gram fijne suiker
1 theelepel citroensap
1,5 theelepel maizena
Slagroom (ik gebruik verse, dan heb je ook nog wat extra suiker nodig)
Fruit (ik gebruik aardbei en mineola)

recept pavlova pasen dessert

Op de achterkant (!) van het bakpapier teken je 4 eivormen, zodat je straks het eischuim makkelijk kan neerleggen.
Ik vind het leuk om de pavlova een eivorm te geven, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een kopje of zoiets gebruiken om ronde vormen te tekenen. Ik heb een sjabloon gebruikt omdat ik niet kan tekenen, als jij dit uit de losse pols kan… gewoon doen πŸ˜‰

recept pavlova pasen dessert

Begin met het opkloppen van 2 eiwitten (de dooiers heb je niet nodig) in een schone vetvrije kom. Klop ze helemaal stijf. Wanneer dit niet lukt was de kom niet volledig vetvrij of zat er toch een beetje eigeel bij je eiwit. Dan mislukt het en moet je overnieuw beginnen.

recept pavlova pasen dessert

Wanneer je eiwit helemaal stijf is, voeg je voorzichtig de suiker toe. Doe dit niet in 1 keer, maar lepel voor lepel. Klop daarna nog even verder, tot het eiwit weer helemaal stijf is. De pieken moeten rechtop blijven staan en het moet mooi glanzen.

recept pavlova pasen dessert

Maak een papje van het citroensap en de maizena en voeg dit toe aan het eiwit. Klop dit er goed door. Dit papje zorgt ervoor dat de pavlova straks niet helemaal droog wordt van binnen, maar mooi plakkerig blijft aan de binnenkant.

recept pavlova pasen dessert

Met een spuitzak spuit je vervolgens het schuim op het bakpapier, in een mooie eivorm. Je kunt dit ook gewoon met 2 lepels doen, maar ik ben nogal een pietje precies en kies daarom graag voor de spuitzak, haha!

recept pavlova pasen dessert

Vervolgens bak je ze af in de oven. Omdat dit kleine pavlova’s zijn duurt het niet zo heel erg lang. Ze moeten eigenlijk mooi wit blijven aan de buitenkant, het is niet de bedoeling dat ze helemaal bruin worden. Gebeurt dat toch, dan stond je oven te hoog. Ik heb de mijne (heteluchtoven) op 140 graden gezet en de bakplaat op de laagste plek, dus nog onder het midden.
Na 30 minuten waren ze klaar. Dit kun je controleren door er op te kloppen (voorzichtig!), wanneer ze hol klinken zijn ze goed.

Nu komt het moeilijkste, zet de oven uit en laat ze in de oven staan tot de oven volledig afgekoeld is. Dan zijn ze klaar.
Het is het lekkerst wanneer je ze direct, of in ieder geval de volgende dag op eet.

recept pavlova pasen dessert

recept pavlova pasen dessert

Het is tijd om het fruit te snijden en de slagroom te kloppen. Kies seizoensgebonden fruit, of gewoon wat je lekker vindt. Ik ben gek op deze combinatie, aardbei en mineola. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Wij hebben een slagroomspuit waar patronen in moeten, zoals deze. Dus ik hoef de slagroom niet te kloppen. Je kunt de slagroom natuurlijk ook gewoon opkloppen met de mixer, of een kant en klare spuitbus kopen.

recept pavlova pasen dessert

Eerst de slagroom er op…

recept pavlova pasen dessert

En dan het fruit πŸ™‚ Het is het lekkerst om dit pas te doen vlak voor het serveren. Daarna direct opeten dus!

recept pavlova pasen dessert

recept pavlova pasen dessert

Dit is ‘m! Mijn pasen-pavlova. Een echte aanrader, het zoete van het eischuim combineert goed met het zure van de mineola. Het ziet er vrolijk uit en ik ken (nog) niemand die dit niet lekker vindt. Win-win dus!

Wat is jouw favoriete gerechtje voor Pasen?

Dit artikel bevat een affiliate link.

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en Facebook of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

7 gedachten over “Pasen; recept Pavlova

  1. Pingback: Pasen; last minute tips - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge