pasta met boursin cuisine

Pasta. Wij eten het vaak en altijd net weer een beetje anders. Wat mij betreft de ideale maaltijd om mee te variëren. Vandaag deel ik een van onze favorieten met je; pasta met boursin cuisine.

recept boursin cuisine

Dit recept ontstond toen ik een tijd geleden niks gepland had voor het eten. Ik keek in de koelkast en kasten wat we nog hadden en flanste deze pasta in elkaar. Heerlijk vonden we het. Sindsdien hebben we het ietsje opgeleukt en nu vind ik het ‘blogwaardig’. Daarom wil ik het vandaag met jullie delen.

Allereerst even de ingrediënten op een rijtje:

2 kipfilets
1 rode ui
1 knoflookteentje
1 rode paprika
1 potje Boursin Cuisine
1 bouillonblokje
500 ml. water
Olijfolie
Pesto (zelfgemaakte?)
Penne

recept boursin cuisine

Voor erbij:
Paar plakjes ontbijtspek
Parmezaanse kaas
Pijnboompitten
Pesto

recept boursin cuisine

recept boursin cuisine

Zet de volgende dingen klaar:
– kipfilet in blokjes
– paprika en ui fijngesneden
– knoflookteentje fijn gesneden (of de knoflookpers gebruiken)
– pesto maken
– in een droge koekenpan de pijnboompitten roosteren
– daarna in diezelfde koekenpan, die nog heet is, de spek uitbakken (zonder boter)
– tomaat in kleine blokjes snijden
– Parmezaanse kaas raspen
– een halve liter bouillon maken met 1 bouillonblokje en gekookt water
– pasta koken (ik gebruik penne)

Dit was het meeste werk. Nu ben je zo klaar:

recept boursin cuisine

recept boursin cuisine

In een beetje olijfolie bak je de kip. Als de kip gaar is voeg je de knoflook, ui en paprika toe. Dit bak je even mee.

recept boursin cuisine

Dan voeg ik een flinke scheut bouillon toe. Deze stap kun je overslaan, dan blijft de saus dikker.

recept boursin cuisine

recept boursin cuisine

recept boursin cuisine

Dan de Boursin erbij. Even goed roeren tot het gesmolten is. Schep pesto erdoor, nog een keer goed roeren en dan samen even verwarmen.

recept boursin cuisine

Als de saus goed warm is doe je de tomaat en een klein handje geraspte Parmezaanse kaas bij.

Nu moet je nog even naar de dikte van de saus kijken. Als het te dun is doe je er nog een beetje Parmezaanse kaas bij, als het te dik is doe je er nog een scheut bouillon bij.

Ik hou er van dat de saus aan de dunne kant is. Dan is de smaak niet zo zwaar en kun je er lekker een stokbroodje in dippen. Maar dit is natuurlijk geheel naar smaak. Je kunt de bouillon ook weglaten en iets meer pesto toevoegen bijvoorbeeld.

recept boursin cuisine

Op tafel zet ik altijd pesto, kaas, pijnboompitten en spek klaar. En een stokbroodje natuurlijk.

recept bourin cuisine

Klaar! Eet smakelijk! Wij vinden het heerlijk.

Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Let me know!
Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

2 gedachten over “pasta met boursin cuisine

    1. bymirandaa Bericht auteur

      oh ja! Das ook een idee. Dat is echt het leuke van zoiets als dit. Kan op 101 manieren gemaakt worden:) Ieder zijn eigen smaak;)

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge