Pindakaas; wat kun je daar mee?

Hoi. Wat leuk dat je er bent! Laatst schreef ik al over kikkererwten en vroeg mij af: ‘kikkererwten; wat moet je er mee?‘.
In diezelfde week maakte ik voor het eerst pindakaas helemaal zelf (fluitje van een cent trouwens) en vroeg ik mij af; ‘pindakaas; wat kun je daar allemaal mee?’ en toen was dit artikel geboren.

Ik laat je eerst zien hoe je pindakaas zelf maakt en daarna laat ik je nog zien wat je er allemaal mee kan.
Kijk je mee?

recept pindakaas

recept pindakaas

Zo maak je pindakaas 🙂 Haha! Dat mag je niet eens een recept noemen toch? Ik heb van het proces een aantal foto’s genomen, want het duurt wel even in de keukenmachine en het ziet er op een bepaald moment nogal gek uit. Maak je niet ongerust, dat hoort dus zo. Helemaal aan het eind heb ik nog een snuf zout toegevoegd omdat ik dat lekker vind, maar dat kan je achterwege laten als je dat zelf liever niet doet.

recepten met pindakaas

Nadat ik de pindakaas had gemaakt heb ik een aantal recepten uitgeprobeerd met maar 3 ingredienten: pindakaas, banaan en pure chocola. Wanneer je goede pure chocola met een hoog percentage cacao gebruikt, zijn deze hapjes nog niet eens zó slecht voor de lijn. Mooi meegenomen dus 😉
Tenminste…. als je niet alles in 1 keer op eet dan hè, haha!

pindakaasijs recept

Pindakaasijs
Lekker voor de warme dagen.
Hiervoor moet je 2 bananen in stukken snijden en invriezen. Wanneer ze compleet bevroren zijn doe je ze samen met 4 eetlepels pindakaas en evt. wat grofgehakte chocola in de blender; en klaar is je ijs! Wanneer je dit verdund met een beetje melk of water kun je er ook een smoothie van maken, maar dat vind ik zelf niet zo lekker. Het ijs was wel lekker, de bevroren banaan geeft een romige smaak waardoor het bíjna lijkt of je roomijs zit te eten 🙂

pindakaas fudge

Pindakaasfudge
Mijn persoonlijke favoriet!
Doe 250 gram pindakaas in een pannetje. Goed blijven roeren. Wanneer de pindakaas opgewarmd is voeg je 200 gram pure chocola in stukjes toe. Pannetje van het vuur en goed roeren tot de chocola gesmolten is. Voeg nu evt. wat grof gehakte pinda’s toe.
Bekleed een bakje met bakpapier, giet het pindakaas-chocolademengsel hierin en laat dit een nachtje opstijven in de koelkast. Vervolgens kun je het in blokjes snijden en snacken maar!

pindakaas banaan en chocola

Pindakaas-banaan-chocola-hapjes
Tja, hoe moet je dit anders noemen? 😉
plak 2 stukjes banaan aan elkaar met een laagje pindakaas ertussen. Oké, een DIKKE laag pindakaas, haha.
Vervolgens smelt je (afhankelijk van de hoeveelheid hapjes) ongeveer 200 gram pure chocola. De prikkers kun je het beste even in de gesmolten chocola dippen en dan met chocola in de hapjes prikken. Zo blijven de plakjes banaan beter aan de prikkers zitten. Dit zet je even in de diepvries om uit te harden.
Na een kwartier haal je de hapjes er weer uit en kan het kliederen met chocola beginnen. Dip de hapjes 1 voor 1 in de gesmolten chocola (voorzichtig! evt. ondersteunen met een lepel) laat goed uitlekken, zet ze op een bord (bekleed met bakpapier) en laat ze vervolgens uitharden in de koelkast. That’s it. Makkelijk toch?

pindakaaskoekjespindakaaskoekjespindakaas macarons

Nu ik eenmaal weet dat pindakaas maken niet moeilijk is, wil ik me ook eens wagen aan pindakaaskoekjes. Ik weet alleen nog niet welke. Deze of deze of deze macarons? 🙂

Heb jij wel eens zelf pindakaas gemaakt?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken.

handtekening

8 gedachten over “Pindakaas; wat kun je daar mee?

  1. bymirandaa Bericht auteur

   Wist ik eigenlijk ook niet, tot ik het eens probeerde. Nu maak ik het alleen nog maar zelf 🙂

   Reageren
 1. Elize

  Leuke recepten! Ik heb alleen zoiets als het laatste al eens geprobeerd. Maar dan zonder pindakaas haha! Ik had de banaan chocolade dingetjes nog versierd met gesmolten witte chocolade met een scheutje rum erdoor. Was erg lekker! Je kunt er eigenlijk van alles mee 🙂

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge