Recept chocolade truffels

Vandaag heb ik een recept voor chocolade truffels voor je. Nou moet ik eerlijk zeggen dat dit geen culinair hoogstandje is en ook eigenlijk niet eens echt een recept te noemen is. Laat staan een verfijnd recept. Maar als je zin hebt in chocola en er niet al teveel moeite voor wil doen, dan is dit perfect!

recept chocolade truffels

Allereerst even de benodigdheden op een rijtje:

recept chocolade truffels

That’s it. Ik zei het al, simpel;) 1 deel slagroom, 1 deel chocola. Ik heb uiteindelijk iets meer gebruikt dan op deze foto staat, namelijk 500 ml slagroom en dus 500 gram chocola. Dit geldt voor pure chocola, mocht je het met witte chocola willen proberen moet je uitgaan van 1 deel chocola 2 delen slagroom. Verder gebruik ik hagelslag voor de decoratie. Je zou bijv. ook fijngehakte nootjes kunnen gebruiken!

recept chocolade truffels

Eigenlijk was er voor deze stap geen foto nodig. Maar toch gedaan. Lijkt me wel duidelijk waarom, toch? Kijk dan. Zo ziet 500 gram pure chocola in stukjes eruit…. mmm.. lekker! haha.

recept chocolade truffels

De chocola dus in stukjes breken en ondertussen de slagroom in een pannetje doen. De slagroom moet je langzaam verwarmen. Blijf erbij want je wil niet dat het gaat koken. Vlak voordat de slagroom kookt zet je het vuur uit en doe je de chocola erbij.

recept chocolade truffels

Roeren, roeren, roeren en roeren. Tot de chocola volledig gesmolten is en je een egale massa hebt, zonder klontjes.

recept chocolade truffels

Overgieten in een kom en in de koelkast zetten. Laat het goed afkoelen.

recept chocolade truffels

Wanneer het geheel helemaal afgekoeld is klop je het met de mixer of de garde (spierballen!) even op, tot een luchtig stevig mengsel.

recept chocolade truffels

En dan komt nu het vieze gedeelte. Wees voorbereid op vieze handen;) Het werkt het makkelijkst wanneer je koude handen hebt. Verdeel de chocola in even grote hoopjes. Niet te lang vasthouden want het smelt snel. Als je evengrote hoopjes hebt zet je het bord even terug in de koelkast. Een kwartier is voldoende.

recept chocolade truffels

Na een kwartier haal je het even uit de koelkast en ‘rol’ je er zo goed mogelijk balletjes van. Later kun je dit perfect rond maken. Gauw weer even terug in de koelkast.

Prachtige foto’s hè? Toen ik de foto’s van mijn fototoestel haalde moest ik stiekem een beetje lachen, het lijkt op van alles, maar nog niet echt op iets lekkers;)

recept chocolade truffels

Zet een bakje hagelslag klaar, doe er niet teveel hagelslag per keer in, dit wordt gauw een beetje plakkerig. Je kunt het beter steeds bijvullen.

Even je handen weer koud maken (onder de kraan) en dan rol je de balletjes 1 voor 1 door de hagelslag. Dit is het moment waarop je de balletjes perfect rond kunt maken, de hagelslag plakt namelijk een stuk minder;)

recept chocolade truffels

Allemaal op een bord (aluminiumfolie er onder tegen het plakken) en dan de koelkast in. Het liefst laat je ze een hele nacht in de koelkast, maar sowieso een uur of 3.

recept chocolade truffels

En dan zijn je chocolade truffels klaar! Lekker voor bij de koffie, of bij de brunch, als cadeautje of… eeuhm nou ja ze zijn eigenlijk altijd lekker;)

In de koelkast kun je ze een dag of 2 bewaren, niet te lang want er zit natuurlijk slagroom in. Maar laten we eerlijk zijn: 2 dagen? Dat hebben ze hier in elk geval nog nooit gered;)

Wat vind je van deze simpele versie van chocolade truffels? Heb jij ze wel eens gemaakt?
Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

10 gedachten over “Recept chocolade truffels

  1. bymirandaa Bericht auteur

   ja heel leuk! Ik ben echt gek op riverdale en dit soort bakjes in het bijzonder:)

   Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   haha ja! Zeker een chocoladebom. Niet zo best voor de calorieën, maar ach… haha af en toe mag dat!

   Reageren
 1. bymirandaa Bericht auteur

  bedankt Jeanet:) heb ik dus goed getimed, vrolijke chocoladefoto’s op een dag met dit trieste weer;)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge