Recept; Frikadel pan

Hoi. Wat leuk dat je er bent! Toen ik hier de afgelopen keer foto’s liet zien van wat ik zoal gegeten had kreeg ik veel vragen over Frikadel pan. Het klinkt natuurlijk ook raar, een beetje zoals een frikandel, maar er zitten echt geen frikandellen in. Beloofd 🙂 Ik deel vandaag het recept!

recept frikadel pan

recept frikadel pan

Zolang als ik me kan herinneren maken mijn ouders al frikadel pan. Het recept komt uit dit schattige kookboekje (uit 1979) Toen ik op mezelf ging wonen nam ik het recept met me mee en ook bij ons komt het regelmatig op tafel. Het is zo gemaakt en het smaakt heerlijk.

recept frikadel pan

Dit zijn de ingrediënten. Euhm, nee. De melk is niet over datum, ik maakte de foto’s al een hele tijd geleden, maar vergat steeds om ze te delen 🙂

300 gram gehakt (ik gebruik hiervoor het liefst half-om-half)
1 grote of 2 kleinere gekookte aardappels
2 eieren
100 ml melk
4 kruidnagels
1/2 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel ketjap
1 bouillonblokje
peper en zout

recept frikadel pan

Vet een ovenschaal in.
Verkruimel het bouillonblokje in de melk.
Klop de eieren los.
Prak de gekookte aardappels fijn. Wij eten dit meestal een dag nadat we gekookte aardappels hebben gegeten, die dag kook ik er dan wat extra.

recept frikadel pan

recept frikadel pan

recept frikadel pan

Doe alle ingredienten met het gehakt in een kom en meng alles goed door elkaar. Daarna kun je het mengsel in de ingevette ovenschaal doen. Het gehakt moet ongeveer 40 min. op 200 graden in een voorverwarmde oven.

recept frikadel pan

Wanneer het gehakt in de oven staat heb je tijd om de rijst en de groente (wij eten dit met doperwten en wortelen) te koken. Ook maken we er altijd kerriesaus (uit een pakje, haha) bij.

recept frikadel pan

Alles bij elkaar ziet het er dan zo uit op je bord. Oh ja, de kruidnagels vissen we er op het bord altijd even uit, die zijn niet zo lekker om op te eten. Supersimpel en hartstikke lekker!

Had jij wel eens van frikadel pan gehoord? 

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

9 gedachten over “Recept; Frikadel pan

    1. bymirandaa Bericht auteur

      klopt! Grappig, ik ken verder niemand die wel eens van frikadel pan gehoord had, leuk haha!

      Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      Het is heerlijk. Lekker maar toch niet te zwaar, dit eten we ook graag als we een van ons ziek is. Valt niet zo zwaar op de maag;)

      Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      ja hè, het klinkt ook gewoon raar, maar als je eenmaal weet wat het is valt het ook nog wel weer mee.

      Reageren
  1. Pingback: Zwanger; tips tegen misselijkheid - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge