Recept kipsaté

Het is weer tijd voor een recept. Vandaag deel ik mijn recept voor kipsaté, deze maak ik altijd bij de nasi en is wederom een groot favoriet hier in huis, lekker en makkelijk te maken, wat wil je nog meer?

recept kipsaté

recept kipsaté

Ingrdienten:
2 kipfilets
60 gram cornflakes
30 gram yoghurt (ik gebruik magere, halfvolle yoghurt. Je kunt ook volle yoghurt gebruiken, net wat je lekker vindt)
30 gram mosterd
1 teentje knoflook
Peper en zout

recept kipsaté

Verder heb je nodig:
Een bakplaat met bakpapier
Een keukenmachine (evt. een vijzel kan ook)
Satéprikkers
Een kwast

recept kipsaté

Voorbereidingen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Knip bakpapier op maat.
Leg de satéprikkers in een bakje water. Ze zuigen dan water op en zullen minder snel verbranden in de oven.
Maal de cornflakes fijn in de keukenmachine. Of in de vijzel, doe ze in een bakje en meng er een beetje peper en zout doorheen.

recept kipsaté

De kipfilet schoonmaken, in blokjes snijden en aan de satéprikkers rijgen.

recept kipsaté

Meng de yoghurt met mosterd en een teentje knoflook. (in de knoflookpers of fijngesneden)

recept kipsaté

recept kipsaté

Wanneer je alles netjes klaar hebt gezet, smeer je de kipfilet in met het yoghurt-mosterd mengsel.

recept kipsaté

recept kipsaté

Vervolgens rol je ze een voor een door de cornflakes en leg je ze op de bakplaat. Ze zijn in ongeveer 18 minuten klaar. Afhankelijk van de grootte van de blokjes kipfilet. Ik snijd er altijd 1 doormidden om het even te checken. Voor deze grootte is 18 minuten precies goed.

recept kipsaté

Eet smakelijk!
Maak jij wel eens zelf kipsaté?
Laat me weten wat je er van vindt.

Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

4 gedachten over “Recept kipsaté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge