Recept voor gevulde kipfilet met kaas

Vandaag wil ik graag een recept voor gevulde kipfilet met je delen. Een aantal jaar geleden zag ik een recept op internet voor gevulde varkenshaas. Dit heb ik uitgeprobeerd en in de loop der jaren af en toe wat aangepast, tot wat het nu is: ‘lekkere kip’. Waarom we dit zo noemen begrijp je denk ik wel.

Recept voor gevulde kipfilet

Je hebt nodig: kipfilet, paturain, oud Amsterdam en ontbijtspek.

Ik gebruik 1 kipfilet per persoon. De kipfilet moet je eerst voorbereiden, door hem schoon te maken en gelijke plakken er van te snijden. Probeer ze zoveel mogelijk even breed, lang en dik te maken, zodat ze tegelijk klaar zijn met bakken. Alle kip die ik er van afsnijd gebruik ik de volgende dag in de wok. Lekker en snel met wat groente erbij!

De vulling maak je door een mengsel te maken van paturain (ik gebruik gewoon de roomkaas met kruiden van het basismerk van de AH) en geraspte oud Amsterdam. Gebruik wel de originele oud Amsterdam, deze heeft een specifieke smaak die je later goed terug proeft.

Ik doe dit op het oog, maar het zijn ongeveer gelijke delen.

Recept voor gevulde kipfilet

De kip opensnijden als een broodje. In de lengte dus, maar niet helemaal doorsnijden, aan 1 kant blijft het aan elkaar zitten. Vervolgens het kaasmengsel erop. Zorg ervoor dat er een randje kip aan de zijkanten overblijft, zonder kaasmengsel.

Nadat je de kip dichtklapt de randjes even goed aandrukken. Belangrijk zodat de kaas er straks in de pan niet al uit lekt.

Als je de kip gevuld hebt is het tijd voor de spek. Het is belangrijk om de kip goed in te pakken. Doe je dit niet, dan lekt de kaas al heel snel uit de kip, wanneer de kip dan eindelijk gaar is zit er geen kaas meer in. Dat gebeurde mij in het begin heel veel en vond ik altijd heel jammer. Uiteindelijk heb ik het vullen en inpakken geperfectioneerd waardoor het nu bijna nooit meer voorkomt gelukkig!

De spek: ik gebruik altijd 5 plakjes die ik iets laat overlappen (goed aandrukken op de naden) en dan aan de beide uiteinden nog een plakje spek.

Recept voor gevulde kipfiletZo! Daar liggen ze, netjes ingepakt. De kipfilet leg je op de ontbijtspek. Eerst de zijkanten (halve plakjes) over de kip vouwen en daarna de lange zijde dichtklappen. Alles goed aandrukken en dan zijn ze klaar voor de pan.

Boter goed bruin laten worden en dan de pan in, met de naden naar beneden. De kip aan beide kanten even goed dichtschroeien op hoog vuur en dan daarna direct het vuur wat lager zetten. Vervolgens ong. 10 minuten bakken, natuurlijk regelmatig keren.

Als je kipfilet dikker is dan die van mij, bak ze dan wat langer, je wil er wel zeker van zijn dat de kip helemaal gaar is, want eenmaal doorgesneden kun je ze niet meer terug in de pan doen. Dan loopt alle kaas er uit! Het kostte me een paar keer proberen, maar ik beloof je: je krijgt er vanzelf handigheid in om te weten hoe lang ze moeten.

Recept voor gevulde kipfilet

Tadaa! Het ziet er misschien niet al te smakelijk uit (of misschien ook wel?) maar het is HEERLIJK! Ik zou zeggen, probeer het een keer!

Laat je me weten wat je er van vond? Heb jij nog tips om kipfilet mee te vullen?

Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

9 gedachten over “Recept voor gevulde kipfilet met kaas

 1. bymirandaa Bericht auteur

  leuk dat je het ook gaat proberen, ben benieuwd wat je er van vindt:)

  Ik eet er graag lichte groente bij, niet te zwaar want de kip is al behoorlijk heftig.
  Dus een lekkere salade met groente (ik doe vaak veldsla met tomaat, paprika en rode ui) of een rauwe witlofsalade.
  Nog wat gebakken aardappeltjes erbij en klaar ben je:)

  Reageren
 2. bymirandaa Bericht auteur

  bedankt voor je reactie! Ik heb je linkje even weggehaald, die zit al achter je naam, dus via daar komen we vanzelf op je blog;)

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   oei nee, dan zou ik dit niet voor hem maken. De kaas overheerst nog al:) misschien voor hem een andere vulling? Of alleen de spek eromheen. En dan voor jou wel kaas? haha.

   Succes in elk geval, ben erg benieuwd wat je er van vindt!

   Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Bedankt voor je reactie, leuk dat je even langs kwam:) ik ga ook even op jouw blog rondkijken!

   Reageren
 3. Pingback: Een paar dagen Center Parcs - bymirandaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge