Recept voor wentelteefjes met een twist

Ik heb een recept voor wentelteefjes voor je. Maar dan wel met een twist. Net even anders dan anders dus.
Tijdens de paasbrunch maakte ik deze en ze waren als eerste op, favoriet bij iedereen. Maar ja, dat is nogal makkelijk met de combi chocola en aardbeien;)

recept wentelteefjes opgerold met aardbeien en chocola

Dit recept lijkt ingewikkeld maar valt eigenlijk best mee. Het is weer eens wat anders dan de oude vertrouwde wentelteefjes, maar daarom juist zo leuk.

Voor 12 wentelteefjes heb je nodig: 2 eieren, 5 eetlepels melk, 12 witte boterhammen, chocoladepasta, ongeveer 8 aardbeien, suiker, kaneel.

recept wentelteefjes

Je begint met het afsnijden van de korsten. Deze moeten er af omdat je ze straks anders niet kunt oprollen.

recept wentelteefjes

De korsten niet weggooien! Je kunt er croutons van maken en anders kun je er altijd nog de hond, de eendjes of de kinderboerderij blij mee maken, haha!

recept wentelteefjes

De boterhammen rol je vervolgens plat met een deegroller.

recept wentelteefjes

Dan pak je de platte boterhammen en besmeer je ze met een dikke laag chocoladepasta. Daar leg je een paar aardbeien op (die je in kleine stukjes hebt gesneden).

Doe dit in kleine hoeveelheden (het platrollen en vullen) want de boterhammen blijven niet heel erg lang plat. Ik deed het per 4, maar per 2 zou nog beter zijn geweest.

recept wentelteefjes

Alle gevulde boterhammen rol je vervolgens op. Doe dit voorzichtig maar wel zo strak mogelijk. Dat er hier en daar een klein scheurtje komt is niet zo erg, bijna niet te voorkomen, maar probeer dit zoveel mogelijk te beperken.

recept wentelteefjes

In een kommetje roer je 2 eieren los met 5 eetlepels melk. Dit is precies genoeg voor 12 boterhammen.

recept wentelteefjes

Als laatst meng je suiker met kaneel op een plat bord. Doe dit op het oog, ongeveer gelijke delen.

Zorg ervoor dat je nu alles klaar zet wat je nodig hebt, want straks moet je snel werken. Op de foto zie je de opgerolde boterhammen, een stuk keukenrol om ze straks op te laten uitlekken. Boter om ze in te bakken en natuurlijk het eimengsel en suikermengsel. Ook heb ik een koekenpan op het vuur die ik alvast goed warm heb laten worden.

Ik bak ze per 4, er passen er wel meer in de pan, maar qua snelheid is 4 een mooie hoeveelheid. Als je het lastig vindt kun je ze natuurlijk ook per stuk of per 2 bakken.

recept wentelteefjes

De wentelteefjes leg je 1 voor 1 in het eimengsel. Zorg ervoor dat de hele boterham doordrenkt is met het mengsel, maar gebruik niet teveel. Ik laat ze altijd nog even uitdruppen zodat het meeste er weer uit is.

recept wentelteefjes

In de pan bak je ze rondom bruin. Dit duurt niet meer dan een paar minuten per lading, blijf er dus bij, hou ze goed in de gaten en voeg evt. nog wat boter toe mocht dit nodig zijn.

recept wentelteefjes

Eenmaal uit de pan rol je ze direct door het suikermengsel, dit blijft nu nog plakken rondom. Als je ze eerst laat afkoelen lukt dat niet meer. Daarna leg je ze op het stuk keukenrol om uit te lekken en bak je de rest.

recept wentelteefjes

En dan zijn ze klaar. Wij hebben even geprobeerd wat de beste temperatuur is, dus hebben er 3 geproefd, héél vervelend was dat;) Net uit de pan, afgekoeld en afgekoeld in de koelkast. We vonden ze uit de koelkast het lekkerst. Dat is ook praktisch want dan kun je ze op voorhand maken, in de koelkast leggen en er uit halen wanneer je ze wil gebruiken.

Maak jij wel eens wentelteefjes? Heb jij ze wel eens gevuld met iets of gebruik je het traditionele recept?
Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

4 gedachten over “Recept voor wentelteefjes met een twist

 1. Nicole

  Ik neem me telkens voor om wentelteefjes te maken en telkens doe ik het niet.
  Maar dit recept haalt me over de streep hoor! Zodra we weer boodschappen doen haal ik chocopasta, aardbeien en wit brood in huis! de rest heb ik al hihi…
  Nicole onlangs geplaatst…Keep calm and..My Profile

  Reageren
 2. wilko

  Hoi miranda.
  Wat super geweldig. Ik ga het zeker uit proberen. Helaas heb ik het Zelfde als Nicole. Vaak aan gedacht om te maken maar steeds weer niets van gekomen. Maar nu heb ik er echt reuze zin in om ze meteen klaar te maken. Bedankt voor je tips.
  Groetjes, Wilko.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge