Wat maak jij van die grote wortel uit de schoen?

Hoi. Wat leuk dat je er bent!
Het is alweer even geleden, maar vandaag heb ik een heerlijk recept voor je!
Namelijk het recept voor worteltjestaart. Of ‘Carrot cake’. Geloof me. Dit is echt lekker. Het klinkt misschien als een hartige taart. Of iets gezonds, maar dat is het niet. Het is een heerlijke, vochtige, kruidige cake. En die frosting is echt té lekker! Gewoon eens proberen zou ik zeggen 🙂

2014_47_di01

2014_47_di02

Toen ik nog een klein Mirandaatje was, mocht ik altijd mijn schoen zetten. We deden er dan een grote wortel in, zo’n echte grote dikke winterwortel, voor het paard. En die was ’s ochtends natuurlijk altijd ‘weg’. Het viel ons gek genoeg nooit op dat we in die dagen daarna altijd hutspot aten, haha!
Toen ik daar aan dacht, bedacht ik me dat dit een leuk idee voor een artikel zou zijn. Een beetje inspiratie voor die wortel, die altijd overblijft na het schoen zetten.
Mocht je kinderen hebben die de schoen mogen zetten, doe er dan zo’n lekkere dikke winterwortel in en gebruik die later voor deze heerlijke carrot cake. En.. als er geen schoen gezet wordt, dan kun je natuurlijk ook gewoon ‘zomaar’ een winterwortel kopen 😉

Ingrediënten voor de cake
1 winterwortel
150 gram suiker
2 eieren
150 gram gesmolten roomboter
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
1 mespuntje zout

Ingrediënten voor de frosting
250 gram poedersuiker
100 gram roomboter
200 gram monchou
1 zakje vanillesuiker

2014_47_di03

Begin met de wortel. Schil ‘m met de dunschiller en rasp ‘m vervolgens met een fijne rasp.

recept worteltjestaart

recept carrot cake

De eieren, de suiker en de gesmolten boter (wel éven af laten koelen) toevoegen. Vervolgens ook het zelfrijzend bakmeel, kaneel en zout erbij.

Je hebt niet eens een mixer nodig. Dit is een roerbeslag. Gewoon even mengen met een garde volstaat dus.

recept carrot cake

Vervolgens kan het mengsel in een ingevette ovenschaal.

2014_47_di07

Je bakt de cake op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar. Ik had een vrij grote ovenschaal, dus mijn cake is vrij dun. Wanneer je een kleine schaal/vorm hebt, wordt de cake dikker en duurt het misschien iets langer. Met een satéprikker test je of de cake gaar is.

recept carrot cake

Terwijl je wacht tot de cake helemaal afgekoeld is (moeilijk!) maak je de frosting. Begin met de boter, klop deze met een mixer luchtig. Vervolgens voeg je de monchou en de vanillesuiker toe. Goed mixen. De poedersuiker kun je het best eerst even met een spatel er door roeren en dan pas de mixer gebruiken, anders stuift de suiker alle kanten op 🙂 Wanneer alles goed gemengd is, klop je het nog even goed door, zodat het lekker luchtig wordt.

recept carrot cake

Wacht tot de cake helemaal koud is. Anders smelt de frosting en glijden de lagen zo van elkaar af.
Snij de cake in 2 lagen, zodat je er een laagje frosting tussen kan doen. Mijn cake was vrij dun, dus ik heb gewoon 2 helften op elkaar gedaan 🙂 Boven op komt ook nog een laagje frosting.

recept carrot cake

Je kunt evt. wat van de wortel apart houden en gebruiken voor de garnering.

recept carrot cake

En dan is je carrot cake klaar!
Is dit een gezonde taart? Nee (hallo suiker, poedersuiker en vanillesuiker, haha!). Maar het is wel leuk om te maken, lekker om te eten én een creatieve manier om wat met die verloren winterwortel te doen! Proberen dus! 😉

Heb jij wel eens carrot cake gegeten?

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

Oh ja, voor ik het vergeet! Ik zou 2015 zó graag beginnen met 100 Bloglovin’ volgers. Ik ben al een aardig eindje op weg, maar kan nog genoeg volgers gebruiken 😉 Volg jij mij al? (dat kan hier) Daar zou je me heel erg blij mee maken!

handtekening

16 gedachten over “Wat maak jij van die grote wortel uit de schoen?

    1. bymirandaa Bericht auteur

      ik dénk… dat ie dat niet zo erg vindt 😉 Die krijgt wortels genoeg haha!

      Reageren
  1. Myrthe

    Ik ben echt gek op worteltaart! Het lekkerste vind ik als die een dagje gestaan heeft en lekker smeuïg geworden is. Ik ga je recept zeker opslaan!

    Reageren
  2. Pingback: 3 Recepten voor een verjaardagstaart - Mamaliefde

  3. Meryem Faik

    Ik wil graag deze worteltaartjes maken voor oma. Wij hebben gezouten roomboter. Kun je die ook gebruiken voor het beslag en moet je dan het zout overslaan die je moet toevoegen in het beslag? En ik de frosting wil ik ook de gezouten roomboter gebruiken. Is dat goed? Ik hoor heel graag van u en dat me kunt antwoorden.

    Xxxxx Meryem

    Reageren
  4. Susanne

    Hoi hoi
    Ik heb deze worteltjestaart net in elkaar geknutseld!
    Maar de helft is voor morgen.
    Hoe kan ik hem het beste bewaren? In de koelkast of erbuiten?
    Ik wil niet dat hij morgen te klef is dankzij de koelkast.
    Ik heb er een mascarpone crème gemengd met slagroom en limoen erop zitten.
    Erg lekker trouwens hihi.

    Ik hoop van je te horen
    Groetjes Suus

    Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      Hoi Susanne! Fijn te horen dat je mijn recept gebruikt hebt. Ik heb ‘m gewoon in de koelkast bewaard:) succes!

      Reageren
      1. Susanne

        Thanks voor de tip!
        Hij smaakt inderdaad nog heerlijk.
        Een erg geslaagd recept! Ik kreeg alleen maar positieve reacties.

        Reageren
        1. bymirandaa Bericht auteur

          Gelukkig, goed om te horen. Ik moet ‘m ook nodig weer eens gaan maken volgens mij;)

          Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge