Tip; macrolens voor smartphone maken!

Hoi. Wat leuk dat je er bent! Vandaag ga ik een macrolens voor smartphones maken en ik wil je laten zien hoe ik dat deed.
Het is supersimpel en het kost bijna niks. Kijk je mee?

macrolens voor smartphone

Ik ben gek op Pinterest en surf daar regelmatig rond voor inspiratie en allerlei leuke ideetjes. (Volg jij mij al trouwens?)
Een tijdje geleden kwam ik een pin tegen waarin ze lieten zien hoe je een macrolens voor je iPhone kan maken. Ik was een beetje sceptisch en ging er eigenlijk niet vanuit dat het zou werken. Juist daarom leek het me leuk om het gewoon te proberen. En mijn bevindingen met je te delen.

macrolens voor smartphone

Allereerst kocht ik een simpel laserlampje. Misschien heb je die zelfs al wel in huis, ik niet dus bestelde er hier 1 voor nog geen 2 euro.

macrolens voor smartphone

Eerst hadden Puck en ik er een beetje lol mee, haha!
Toen we uitgespeeld waren sloopte ik de laserlamp uit elkaar. Helemaal bovenin zit een kleine lens. Die heb je nodig. Mocht je heel technisch of creatief zijn dan kun je de onderdeeltjes (lampje e.d.) bewaren, maar ik heb de rest gewoon weg gegooid, haha!

macrolens voor smartphone

Dan heb je een haarschuifje nodig, daar past de lens precies tussen.

macrolens voor smartphone

Met een stukje plakband plak je de lens vervolgens op je iPhone en dan is je macrolens al klaar. Nou! Dat was in ieder geval simpel toch? Maar werkt het ook?

macrolens voor smartphone

Ja dus! Jeetje, dat had ik echt niet verwacht! Het was wel even oefenen, je moet precies de goede afstand hebben tot het onderwerp en niet bibberen, maar dan heb je ook wat!

macrolens smartphone

Deze foto maakte ik met mijn iPhone + de macrolens, van het lenskapje van mijn camera. Zo scherp, zo dichtbij… Ik ben onder de indruk 🙂

Hier ga ik zeker nog een beetje lol mee beleven!

Had jij wel eens van deze ‘macrolens’ gehoord?

Bedankt voor het lezen. Tot woensdag!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en Facebook of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

7 gedachten over “Tip; macrolens voor smartphone maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge