Wat moet je nou met die kartonnen letters van de Xenos?

Hoi. Wat leuk dat je er bent! Loop jij ook wel eens langs dat schap met kartonnen letters en cijfers in de Xenos? En vindt je ze dan lelijk en heb je geen idee wat je er mee moet? Nou, zoek niet verder, ik laat je zien hoe ik ze een ‘zink-uitstraling’ heb gegeven.

kartonnen letters van de xenos

Afgelopen weekend gaf ik een feestje voor mijn verjaardag. Daar heb je hier de foto’s van kunnen zien. Ik wilde het woord ‘burger’ maken ter decoratie. Maar je zult altijd zien: de E’s waren op:) Toen moest ik dus wat anders bedenken en ben ik voor een 3 en een 0 gegaan. Ook leuk toch?

kartonnen letters van de xenos

Dit heb je nodig:
– De kartonnen letters
– Een vuilniszak of bijvoorbeeld kranten, om je tafel te beschermen.
– Een kwast
– Keukenrol
– Een bekertje water
– Zwarte verf
– Zilver verf

kartonnen letters van de xenos

kartonnen letters van de xenos

Eerst verf je de letters (of cijfers in mijn geval) zwart. Een mooie dekkende laag en daarna laat je ze goed drogen. Geloof me, doe niet zoals ik: ongeduldig elke 5 minuten voelen of het al droog is. Nee, gewoon rustig afwachten tot het écht goed droog is. Anders gaan de 2 verfkleuren later mengen en dat wil je niet.

kartonnen letters van de xenos

kartonnen letters van de xenos

kartonnen letters van de xenos

Dan is het tijd voor de zilveren laag. Het is de bedoeling dat je het een beetje rommelig doet, allerlei richtingen uit en het zwart moet hier en daar nog te zien zijn.

Je gaat als volgt te werk: eerst maak je de kwast goed droog op een keukenrolletje. (voor de zwarte verf gebruikte je veel verf en een natte kwast, nu dus juist andersom). Daarna doop je de droge kwast in de verf en smeer je vervolgens de meeste verf er direct weer af. Met die droge stroeve kwast verf je vervolgens over het zwarte heen.

kartonnen letters van de xenos

Ik had uiteindelijk 2 lagen zilver nodig om dit effect te krijgen. Zie ook het kunstwerk op de vuilniszak;) Het is in het begin even lastig, probeer de droge-kwast-techniek vooral even uit op een stukje papier of vuilniszak en zorg er gewoon voor dat je het niet te netjes wil doen.

kartonnen letters van de xenos

kartonnen letters van de xenos

kartonnen letters van de xenos

Uiteindelijk is dit dan het resultaat. Een geborstelde verweerde uitstraling. Lijkt best wel op zink zo toch? De lelijke kartonkleur is in ieder geval verdwenen;)

Heb jij wel eens geknutseld met de kartonnen letters? Hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd!:)

Volg je mij al via Bloglovin’? –> KLIK Daar zou je mij heel erg blij mee maken :)

Bedankt voor het lezen. Tot morgen!

handtekening

6 gedachten over “Wat moet je nou met die kartonnen letters van de Xenos?

  1. bymirandaa Bericht auteur

   Bedankt voor je reactie! Ik heb hem even aangepast en het linkje verwijderd, die staat al in het juiste vakje;)

   Reageren
 1. Nicole

  Erg mooi gemaakt zeg… Hier zit geen Xenos in de buurt, maar we gaan vandaag wel ergens heen waar ze hem wel hebben.. Kan ik weer even aan de slag met allerlei dingetjes! DIY!!

  Reageren
 2. De Zuinige Student

  Hier zit nergens een Xenos in de buurt en ik had deze kartonnen letters nog niet gezien.
  Je hebt ze op deze manier echt een oud metalen uitstraling gegeven. Op de eerste foto lijken ze van metaal. Ik dacht even dat het huisnummers waren haha.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge