zelf pesto maken

Zelf pesto maken, moelijk? Nee hoor, helemaal niet. Super simpel zelfs. Ik laat je vandaag zien hoe je dit makkelijk en snel thuis kan doen.
Pesto is 1 van de meest gebruikte ingredienten in mijn keuken en nadat je dit geprobeerd hebt weet ik zeker dat je het nooit meer kant en klaar gaat kopen.

Allereerst de ingrediënten. Er zijn een heleboel verschillende recepten en variaties te vinden, maar dit is hoe ik het doe. Voel je vrij om er mee te experimenteren natuurlijk!

Ik gebruik 2 bakjes basilicum (alleen de blaadjes), 30 gram pijnboompitten, 30 gram Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook en 5/6 eetlepels olijfolie.

I.p.v. de pijnboompitten zou je bijvoorbeeld eens amandelen kunnen proberen en i.p.v. de basilicum zou je bijv. rucola kunnen gebruiken.

Ik begin met het roosteren van de pijnboompitten. In een droge koekenpan geef je de pitjes in een paar minuutjes tijd een mooi bruin kleurtje.

De knoflook kun je gewoon in de pers doen, maar ik vind het fijn om de knoflookteen doormidden te snijden en dan het middelste er uit te halen. Ik vind dat dit bitter smaakt, dus zonder vind ik het lekkerder.

Als eerst de knoflook en de pijnboompitten in de keukenmachine. Ik hak het grof, omdat er nog van alles bij komt, wordt het vanzelf nog veel fijner. Anders wordt het zo’n papje op het eind.

Dan de basilicum en de kaas erbij. Niet alles tegelijk maar in kleine beetjes.

En als laatst de olijfolie erbij. Ongeveer 6 eetlepels, maar dit verschilt per keer. Zorg ervoor dat het lekker smeuïg wordt.

Ik bewaar de pesto in een kleine weckpot en hier zie je dat ik er nog een extra laagje olijfolie bovenop heb gedaan. Dit hoef je alleen maar te doen wanneer je de pesto wil bewaren. Je zorgt er zo voor dat er geen zuurstof bij de pesto kan, zodat je het ongeveer 5/7 dagen in de koelkast kan bewaren.

Dan nog een leuk lintje en een label eraan. Kleine tip; achterop het label zet ik altijd de datum waarop ik de pesto gemaakt heb.

Dat was ‘m. Zo maak ik pesto. Het lijkt heel wat, maar binnen 10 minuten is dit gepiept. Ik gebruik de pesto bijv. in salades, in pastasaus, bij de caprese, en bij de carpaccio.

Maak jij wel eens zelf pesto? Wat is jouw recept?
Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en bloglovin’.

handtekening

18 gedachten over “zelf pesto maken

    1. bymirandaa Bericht auteur

      is ook erg lekker. Veel lekkerder dan de kant en klare uit een potje. Volgens mij kan het ook met een vijzel of een staafmixer…

      Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      bedankt voor je reactie! leuk. Moet je zeker doen, ik ben benieuwd naar je resultaat. Succes;)

      Reageren
    1. bymirandaa Bericht auteur

      Bedankt!:) Tuurlijk kom ik je helpen. Al denk ik, dat het met deze handige beschrijving ook wel zou moeten lukken zonder mijn hulp;) haha!

      Reageren
  1. Pingback: Recept boursin cuisine pastasaus | bymirandaa

  2. Pingback: Favorite Friday; Zomerrecepten | bymirandaa

  3. Pingback: Foodfoto's #9 - bymirandaa

  4. Pingback: Maart in foto's - bymirandaa

  5. Hillie

    Hoi Miranda !
    Ik wordt helemaal enthousiast !
    Wil het ook gaan proberen !
    Dank je wel voor jou hele gezellige site!
    Groetjes ,Hillie.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge