Zelf popcorn maken; met chocola en discodip

Het is alweer februari. En februari is de maand van de liefde. Valentijnsdag staat voor de deur en dat wil ik dit jaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hoewel ik zelf niet zo heel veel met Valentijnsdag heb, lijkt het me wel leuk รญets met het thema te doen op mijn blog. Daarom vandaag iets lekkers voor tijdens het kijken naar een romantische film. Popcorn!
Zelf popcorn maken, heb jij dat al eens gedaan? Het is echt super simpel en je kunt er alle smaken aan toe voegen die je zelf lekker vindt. Hartig, zoet, het kan allemaal!

zelf popcorn maken

Ik ging voor zoet zoals je ziet. Een tijdje geleden liet ik op instagram een limited edition van Tony’s Chocolonely zien; melkchocolade met popcorn en discodip. Ik probeerde ‘m en was direct verslaafd. Die combinatie is in mijn hoofd blijven hangen en toen ik op zoek was naar een leuke smaakcombinatie voor deze popcorn moest ik er ineens weer aan denken.

zelf popcorn maken

Om zelf popcorn te maken heb je helemaal niet zoveel nodig. Ik kocht popcorn mais bij de Albert Heijn (350 gram voor 99 cent) en verder heb je olie nodig en smaakmakers.
Ik ging voor slaolie, 3 eetlepels suiker, chocola en discodip.

zelf popcorn maken

Gebruik een pan met een dikke bodem. Klein laagje olie er in en dit goed heet laten worden. Je kunt de temperatuur controleren door er een paar maiskorrels in te gooien, wanneer het direct begint te bubbelen en de korrels gaan ronddraaien is de olie heet genoeg.

Strooi alle maiskorrels er in (1 laagje, de bodem mag bedekt zijn maar meer niet) en doe er direct 3 eetlepels suiker bij. Roer de suiker en de mais even goed om en doe dan snel de deksel op de pan. De mais gaat nu poppen. Door de suiker direct toe te voegen krijg je van die echte zoete popcorn, zoals je ook in de bios krijgt. De suiker gaat een beetje karameliseren door de hitte van de olie.

Wanneer je bijna geen ‘plofjes’ meer hoort, kan het vuur uit. Schud de pan nog eens goed om en doe de popcorn dan direct in een grote schaal. Goed af laten koelen, want door de suiker is de popcorn erg heet!

zelf popcorn maken

Ik heb vooraf in een droge koude pan getest hoeveel mais er in kan. Bij mij past er precies 1/4 cup mais in. Dit wordt een behoorlijk grote hoeveelheid zoals je hier op de foto ziet. Probeer zelf even uit hoeveel er in jouw pan kan en stem daar de hoeveelheid suiker op af.

popcorn met chocola en discodip

Smelt 300 gram pure chocola en giet dit over de popcorn.

popcorn met chocola en discodip

Goed doorroeren, discodip erbij en weer doorroeren.

popcorn met chocola en discodip

popcorn met chocola en discodip

Wanneer alles goed gemengd is, leg je de popcorn op bakpapier en probeer je dit zo goed mogelijk te verdelen, zodat ze niet aan elkaar plakken. Ik strooide er nog weer een beetje discodip over heen.

zelf popcorn maken

En klaar is je zelfgemaakte popcorn met chocola en discodip. Tijd om een (romantische) film aan te zetten en je in een bioscoop te wanen ๐Ÿ™‚

popcorn met chocola en discodip

popcorn met chocola en discodip

Ik kon niet zo goed kiezen welke foto’s ik zou gebruiken, ze waren allemaal zo mooi. Haha!

Wat vind jij lekkerder? Zoete of hartige popcorn?
Tot woensdag!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram Twitter en Facebook of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

14 gedachten over “Zelf popcorn maken; met chocola en discodip

  1. bymirandaa Bericht auteur

   Jaaaa! Zoete popcorn is het lekkerst:) hoewel ik zoute ook af en toe erg lekker vind. Misschien ga ik ook nog eens een hartige combinatie bedenken.

   Reageren
 1. Annemiek

  Ik mocht ze proeven ๐Ÿ™‚ en hoewel ik verder altijd voor zoute popcorn ga ,
  waren ze echt super lekker ๐Ÿ™‚

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   Kijk, dat is mooi:) kunnen we ook eens samen zoete popcorn proberen ๐Ÿ˜‰

   Reageren
 2. Bettie

  ja! Oke! Dit moet ik nu echt dit weekend of in het weekend van valentijn gaan maken. Dit ziet er te lekker uit. Kan mij even niet schelen dat ik gezonder zou gaan leven, haha

  Reageren
  1. bymirandaa Bericht auteur

   ah leuk. Lijkt mij ook wel gezellig om samen met Sanne te doen. Dat duurt alleen nog wel even ๐Ÿ˜‰

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge