zwangerschap; het geslacht bekend maken

Tijdens onze zwangerschap hadden wij 2 keer een geslachtsbepaling. Sanne wilde de eerste keer niet zo graag meewerken 😉
De tweede keer gelukkig wel en toen we eenmaal wisten dat er een meisje in mijn buik zat, dook ik de keuken in voor deze leuke cakepops, om onze familie op een leuke manier te laten ontdekken dat we een meisje verwachtten.

Vandaag laat ik je zien hoe ik dat deed!

geslacht op een leuke manier bekend maken

Ik besloot gekleurde cakepops te maken. Ik maakte roze en blauwe cake en deed hier pure chocola omheen, zodat er aan de buitenkant niks te zien was. Wanneer ze dan een hap zouden nemen zou het grote geheim bekend worden gemaakt.
Omdat de geslachtsbepaling laat in de middag was en de visite vroeg in de avond voor de deur zou staan, had ik geen tijd om ze pas te maken nadat ik het geslacht zou weten. Daarom maakte ik een dag van te voren roze Ên blauwe. Dan hoefde ik op het laatste moment alleen nog maar de juiste kleur klaar te zetten 🙂

geslacht op een leuke manier bekend maken

Om cakepops te maken gebruik ik dit apparaat. Hiermee maak je in een handomdraai mooie ronde cakepops. Mocht je het apparaat niet hebben/niet willen aanschaffen dan kun je het ook op deze manier doen. (klik hier)

geslacht op een leuke manier bekend maken

Begin met het maken van het cakebeslag. Ik gebruik dit recept, wat ik al eens eerder deelde voor cupcakes. Maar dan zonder de bounty 😉 Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 24 cakepops maken.

Deel het beslag in 2 gelijke delen en gebruik kleurstof om het een kleurtje te geven. Houd er rekening mee dat de kleur wat terugloopt in de oven, dus gebruik altijd iets meer dan je nodig denkt te hebben.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Voor mijn eigen gemak doe ik het beslag in spuitzakken. Je kunt evt. ook ziplockzakjes gebruiken, mocht je geen spuitzak hebben.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Maak de cakepopmaker warm, spray beide platen 1 keer in met een beetje bakspray. Dat hoef je maar 1 keer te doen, de platen blijven goed vet.

Ik gebruik dus een spuitzak, je kunt het beslag er ook met 2 lepeltjes in doen, maar dan gaat het lang zo netjes niet en duurt het ook veel langer, waardoor de cakepopmaker weer afkoelt.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Vul de onderste bollen met beslag, op deze foto kan je zien hoe vol ik ze doe. Voor mij werkt dit het beste, maar je moet het een aantal keer uit proberen om de perfecte cakepops te maken.

Ik bak ze 4 minuten, draai ze dan om met het vorkje wat er bij zit en bak ze dan nog eens 4 minuten.
geslacht op een leuke manier bekend maken

Laat ze vervolgens goed afkoelen. Deze cakepophouder krijg je er bij, maar op een rooster gaat het ook prima.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Ik kwam in tijdsnood en moest de cakepops ’s avonds decoreren. Het was toen helaas te donker om nog foto’s te maken, dus van dat proces heb ik geen bewijs 😉
Je kunt hier lezen hoe ik de chocola er om krijg, daarna heb ik ze door de gekleurde spikkels gehaald en op de kop laten uitharden in de koelkast.

geslacht op een leuke manier bekend maken

Het is een jongen!

geslacht op een leuke manier bekend maken

Heb jij kinderen? Hoe heb jij het geslacht bekend gemaakt?

Bedankt voor het lezen. Tot snel!

volg je mij al? Dat kan hier: Instagram, Twitter of via bloglovin’ natuurlijk!

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge